PIKNIK NA AVTOCESTI: Mladenič sredi dolge kolone s pršutom navdušil voznike (VIDEO)

Svet

25-letni Saverio Santarelli je postal spletna senzacija, potem ko se je sredi dolge kolone na avtocesti v Italiji odločil, da si bo skrajšal čas in si privoščil nekaj dobrega za jesti. Vozniki so bili ujeti v koloni več ur, saj je bil vzrok za zastoje prevrnjen tovornjak, ki je zaprl vse tri pasove. Saverio, ki je nedavno diplomiral na mednarodni šoli italijanske kuhinje Alma, je imel s seboj velik kos pršuta, ki ga je postavil na ograjo in začel rezati.

Ljudje, ki so bili že pošteno lačni od čakanja, so z veseljem sprejeli njegovo ponudbo in si privoščili košček pršuta. Nato pa je prišel še neki gospod, ki je prinesel plastične lončke in vino, tako da je sredi avtoceste nastal pravi piknik. Saverio je s svojo idejo navdušil ne samo ljudi ujete v koloni, temveč tudi širšo javnost po spletu.

Mediji, ki so poročali o tej zgodbi, vključujejo BBC, CNN in The Guardian. Saverio je dejal, da je bil presenečen nad pozornostjo, ki jo je dobil, saj je želel s svojo gesto le razvedriti ljudi, ki so obtičali v zastoju

Saverio ni edini, ki se je odločil za tako neobičajno obliko popestritve med vožnjo po avtocesti. Leta 2018 je v ZDA nek voznik izkoristil zastoj in sredi avtoceste postavil nogometna vrata, da bi se igral z drugimi vozniki. V istem letu pa je nekdo drug v Veliki Britaniji na avtocesti postavil mini golf igrišče, da bi se vozniki med čakanjem zabavali.

Za Saveria pa se zgodba nadaljuje, saj je dobil kar nekaj povabil v različne kuharske oddaje, da bi delil svoje kulinarične veščine. Prav tako pa je postal pravi simbol upanja in pozitivne energije v času, ko smo vsi utrujeni od vsakdanjega stresa ter potrebni takšnih zgodb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  02 .05. 2023 ob  14: 23
pri nas bi prišla policija in ga hitro odpeljala, da o kazni ne govorimo....oni nimajo smisla za taka razvedrila