PIJAN ZA VOLANOM ZBIL PEŠCA: 88-letnika so odpeljali v ljubljanski klinični center

Kronika

Sinoči ob 19.40 so bili policisti Policijske uprave (PU) Koper obveščeni, da je na Ljubljanski cesti v Postojni avto zbil pešca. Policisti so na kraju ugotovili, da 47-letni voznik osebnega avtomobila ni omogočil varnega prečkanje vozišča 88-letnemu pešcu. Pešca so poškodovanega odpeljali v UKC Ljubljana, vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,47 mg/l. Ukrep sledi po ugotovitvi teže poškodb.

Fotografije so simbolične.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 141 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in dva primera nasilja v družini, zaradi kršitev javnega reda je bilo sedem intervencij.

Ob 15. uri je 48-letnik z okolice Kopra peljal skuter od Izole proti bolnišnici. Na cesti se je ustavil, zdrsnil in se prevrnil na bok. Pri padcu se ni poškodoval, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 1,21 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Na Velikem trgu v Izoli je nekdo vlomil v leseno hiško in ukradel gotovino.

Ob 2.10 so v Portorožu ustavili 21-letno voznico začetnico. Odrejen preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal rezultat 0,47 mg/l, sledi ji obdolžilni predlog.

"Že 0,3 promila alkohola poveča možnost za povzročitev nesreče za petkrat v primerjavi s treznim voznikom, en promil pa celo za 25-krat. Zato se po uživanju alkohola ­odstranite iz prometa in ne izzivajte nevarnosti. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja," poudarjajo na PU Koper.

Kot navajajo, je voznik ali kolesar tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, kar pa ni res, saj temu sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot ipd. "Meja naj bodo zato pri 0,00!"

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 16 ilegalnih migrantov: pri Kozini enega državljana Irana in enega državljana Afganistana, v Dolnjem Zemonu enega državljana Turčije, v Praporčah dva državljana Irana in enega državljana Afganistana, pri Sočergi šest državljanov Iraka in štiri državljane Turčije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija