PIJAN DUHOVNIK VPRIČO KRAJANOV 'PREMLATIL' STAREJŠO NUNO: "Zbil jo je na tla, vsa je v modricah"

Kronika

Po Zadru so se razširile informacije o neljubem dogodku, v katerega naj bi bil vpleten duhovnik iz Sukošana. Domagoj Kelava naj bi po pričanju krajanov minuli torek sredi belega dne fizično obračunal z redovnico iz bližnjega samostana.

Fotografija je simbolična. 

Po besedah sogovornikov Svobodne Dalmacije se je incident zgodil v torek popoldne, sredi ulice in v prisotnosti domačinov in mimoidočih. "Vidno vinjeni župnik Domagoj Kelava je v navalu besa večkrat udaril redovnico, ki ga k nasilju ni z ničemer izzvala. Od sile udarcev se je starejša redovnica zgrudila in se poškodovala. Medtem ko je bila v šoku, ji je na pomoč priskočil eden od mimoidočih. Poškodbe, ki jih je utrpela nuna, so vidne še danes, starka je v modricah," je povedal zgrožen prebivalec Sukošana. Enako zgodbo sta potrdila še dva druga vira.

Po pričevanjih prisotnih naj bi bil župnik med napadom na redovnico močno alkoholiziran, in tudi sicer naj bi bil pogosto pod vplivom alkohola. To naj tudi ne bi bil njegov prvi in edini incident.

Po navedbah očividca torkov napad nihče ni prijavil na policijo, saj ga želijo "pomesti pod preprogo", a so organi pregona z njim vseeno seznanjeni in ga preiskujejo. "Zadrska policija ima nekaj informacij o dogodku v Sukošanu. Trenutno ne moremo povedati, od kod smo prejeli prijavo in kdaj, vendar policija izvaja vse ukrepe in dejanja iz svoje pristojnosti, da ugotovi, kaj se je v resnici zgodilo," so za dalmatinski portal povedali na zadrski policijski upravi.

Župnik je medtem za portal vse očitke zanikal. V molk pa so se zavile tudi redovnice v samostanu.

BONUS VIDEO: Smo Slovenci v očeh tujcev dobri gostitelji?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  30 .04. 2022 ob  01: 15
Ce smo slovenci dobri gostitelji,kolko pa jih je zaposlenih v gostinstvu?...trije?