PETRU PREVCU PRIŽGALI ZELENO LUČ: Na jutrišnji ekipni tekmi bo zamenjal izključenega Timija Zajca

Slovenija

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je dala zeleno luč za nastop četrtega slovenskega skakalca na nedeljski ekipni tekmi svetovnega prvenstva v poletih. Na tekmi bo tako nastopil nekdanji svetovni prvak Peter Prevc, ki bo zamenjal izključenega Timija Zajca, so potrdili pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih je po današnji odločitvi vodje panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljuba Jasniča izključila Timija Zajca po kritičnih izjavah, usmerjenih v delo glavnega trenerja Gorazda Bertonclja. Ta je nato podal predlog o izključitvi 20-letnika iz Hramš.

Po odločitvi, da Zajc zapusti ekipo na SP v poletih, je SZS na krovno mednarodno zvezo Fis naslovila prošnjo za nastop četrtega Slovenca na ekipni tekmi.

Peter Prevc

Pri Fisu so slovenski zvezi ugodili, tako da bo lahko registrirala enega skakalca za nedeljsko ekipno tekmo - izbrala je najboljšega slovenskega skakalca Petra Prevca.

Najstarejši od bratov Prevc bo tako dopolnil preostalo trojico Anže Lanišek, Bor Pavlovčič in Domen Prevc na nedeljski tekmi, potem ko je Jelar že zapustil planiški mehurček, kot je sam sporočil na družabnih omrežjih.

Anže Lanišek, Peter Prevc, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič in Timi Zajc.

Danes je Jasnič v Planici sporočil, da je tudi Bertoncelj na lastno željo zapustil SP v Planici. Reprezentanco bo do konca prvenstva vodil njegov dosedanji pomočnik Robert Hrgota. O nadaljnjih ukrepih bo stroka odločala naslednji teden.

Ob 16. uri se je začel drugi del posamične preizkušnje, kjer je na prvo mesto poletel Nemec Karl Geiger pred Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom in rojakom Markusom Eisenbichlerjem. Anže Lanišek se je znašel na 12. mestu, Bor Pavlovčič na 20. in Domen Prevc na 21. mestu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija