Petra Majdič vodja olimpijske delegacije v Sočiju

Člani Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez so na korespondenčni seji odločili, da bo vodja slovenske olimpijske reprezentance na bližnjih igrah v Sočiju Petra Majdič, dobitnica bronaste medalje na zadnjih olimpijskih igrah v Vancouvru. Novico so danes potrdili na OKS.

Petra Majdič je bila kandidatinja Smučarske zveze Slovenije, svojo kandidaturo pa je umaknil začasni predsednik SZS Enzo Smrekar, ki je trenutno polno zaseden s pogovori z obstoječimi in potencialnimi novimi sponzorji SZS. Edini protikandidat je bil predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec, ki na seji zaradi osebne vpletenosti ni glasoval.

"V zvezi z izborom vodje delegacije je bilo vse preveč perepetij in želim si, da bi se več energije in pozornosti usmerilo v športnike. Zdaj kot vodja delegacije lahko rečem, da ljudje na tem projektu delajo že leto in pol in več, zato z odpravo ne bo težav in to ne glede na to, kdo je vodja delegacije, saj bo imel polno podporo in pomoč vseh strokovnih služb na olimpijskem komiteju. Je pa današnja odločitev potrdilo, da športniki dobivajo več pozornosti, kot v preteklosti, sama pa si bom v Sočiju prizadevala, da bodo imeli trenerji in tekmovalci najboljše možne pogoje za pripravo in nastope," je v odzivu povedala Majdičeva.

Deli novico: