PETEK NESREČ NA OBALI: Huje poškodovana peška, v trčenju udeležena tudi nosečnica

Kronika

Minuli konec tedna se je na območju Policijske uprave (PU) Koper zgodilo 33 prometnih nesreč z materialno škodo ter šest nesreč s poškodobami (štiri z lažjimi in dve s hujšimi). Kar tri od slednjih so se zgodile v petek, 26. avgusta.

Petek se je nesrečno začel že ob 7.50, ko je 44-letni voznik osebnega avtomobila v Piranu speljal vzvratno in pri tem trčil v 82-letno žensko, ki je stala na začetku prehoda za pešce. V trčenju se je ženska huje poškodovala. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Mirno ni bilo niti zvečer. Ob 20.40 sta v Semedeli pri Kopru trčila kolesar in rolkar. Policisti so na kraju ugotovili, da je 13-letnik z rolko peljal po desnem smernem vozišču kolesarske poti od Žusterne proti Olmu, zatem pa je zapeljal v levo na nasprotno smerno vozišče kolesarske poti, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljal 71-letni kolesar. Ta se je sicer umikal, vendar ni uspel preprečiti trčenja. Kolesar je padel in si zlomil golen, odpeljan je bil v Splošno bolnišnico Izola. Za starše otroka bo uveden prekrškovni postopek.

Fotografiji sta simbolični.

Ob 22.50 pa sta na cesti od Dragonje proti Kopru trčili vozili. 72-letni državljan Hrvaške, ki je od Srgašev proti Dragonji vozil tovorno vozilo, je pripeljal v desni nepregledni ovinek in v izteku ovinka zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim delom vozila oplazil prednji del osebnega avtomobila, ki ga je vozil 25-letni državljan Nemčije. V tem vozilu je bila nosečnica, ki so jo odpeljali na pregled v izolsko bolnišnico. Cesta je bila odprta za promet izmenično enosmerno ob 2. uri, popolnoma odprta pa ob 3.12, ko je bil zaključen ogled kraja. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, piše v poročilu PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija