PETA KOPRSKA PODŽUPANJA JE MAJA TAŠNER VATOVEC: Skrbela bo za razvoj mesta in kulturo

Koper

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je 14. marca imenoval novo podžupanjo – Majo Tašner Vatovec, ki bo funkcijo opravljala nepoklicno, so danes sporočili s koprske občine. Njene naloge bodo obsegale področje razvoja mesta Koper in kulture, po pooblastilu župana pa bo zadolžena tudi za posamezne projekte.

Tašner Vatovčeva bo že peta koprska podžupanja. Medtem ko to funkcijo poklicno opravlja Jasna Softić, ki je zadolžena za področje otrok, mladine in razvoja, pa Olga Franca (podeželje, zdravstvo, sociala), Patrik Peroša (šport) in Mario Steffe (italijanska narodna skupnost) funkcijo opravljajo nepoklicno.

Kot nam je po telefonu pojasnila nova koprska podžupanja, v stranki Levica vidijo veliko potenciala pri ohranjanju kulturne dediščine in koprskega mestnega jedra. "Kultura je v zadnjem desetletju stagnirala, zato si tudi na tem področju obetamo napredek," je dodala.

Maja Tašner Vatovec je sicer magistrica kulturologije in antropologije, med drugim je delala na ljubljanski Filozofski fakulteti. Njene reference segajo od kulturnih področij do politike, kjer je dejavna v zadnjih letih.

Bržan v občinskem svetu ni sklenil nobene formalne koalicije, pač pa gre po njegovih besedah za programsko sodelovanje. Kot je v nedavnem pogovoru za STA poudaril župan, pa pri imenovanju podžupanov ne gre za vračanje uslug, pač pa bo podžupanska funkcija vezana na učinke. Napovedal je, da bo vsakih šest mesecev opravil evalvacijo opravljenega dela posameznega podžupana in če bo delo opravljeno skladno s pričakovanji in učinki, se bo to tudi nadaljevalo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  21 .03. 2019 ob  08: 58
11
komaj čakam en dober kapučino od uspešnega podjetnika
frikofrkic |  20 .03. 2019 ob  23: 46
22
Ma dajte si že malo mira poponergači. Počakajmo kakšni bodo rezultati in potem pljuvajte, če boste imeli po čem. To, da je bivši šef pustil razštelano občino ni glih skrivnost. Naj jo probajo porihtat.
galeb |  20 .03. 2019 ob  18: 02
-5
Samo nekaj sestankujejo, se dogovarjajo, sprejemajo neke sklepe, si dodeljujejo vloge in od vsega skupaj ni videti nič. Popo je bil, kar je bil, ampak v tem času bi potegnil že nekaj konkretnih potez.
Lili |  20 .03. 2019 ob  12: 37
Toliko o spremembah...v bistvu so res spremembe...NA SLABŠE!
Olgo Franco |  20 .03. 2019 ob  12: 09
10
Bogi, edino Brecelj ni (še) dobil nic...
Erazem |  20 .03. 2019 ob  11: 49
-2
Bržan se še vedno ne zaveda, da je na položaj prišel zaradi "desnih" volivcev.
Istriano |  20 .03. 2019 ob  11: 45
Funkcija na funkcijo in gremo naprej. Je treba delat, ne pa samo si delit neke funkcije. Kaj nam bo ta Tašner Vatovec, njen mož je že pet let v Ljubljani poslanec, pa nam ni še pripeljal nobenega pametnega projekta ali financiranja v slovensko Istro. Ali pa Olga Franca, po vseh teh letih v politiki mi zna kdo pokazat en objekt za katerega se je ona "borila" in se je potem zgradil. Ma dajmo dajmo, tu se bo spalo še 3 leta in pol in bodo nove volitve. Ma kaj si češ čakat od enega, ki je imel podjetje 11 let v inkubatorju.
Olgo Franco |  20 .03. 2019 ob  11: 32
Še sama sreča da Alešek ni dolžen nobenemu nič.... bwahahahaha...vsi so se poparčkali in posedli na vse možne pozicije- tocno vse dela do vejice in pikice natancno, kar je ocital predhodniku in seveda negira predvolilne obljube...

Dobro smo startali, vprasanje kaj nas se caka...
ManofSteel |  20 .03. 2019 ob  10: 41
A boste zgradili slučajno kako Areno v stilu Pula ? Samo vprašam, ko že omenjate stagnacijo...