PET PRIMORSKIH KONTROLORJEV TEHNIČNIH PREGLEDOV KAZENSKO OVADENIH: V prometni nesreči uničen traktor so še naprej registrirali

Kronika

Koprski policisti so konec novembra zaključili preiskavo v zvezi z nepravilnostmi, ki naj bi se dogajale pri tehničnih pregledih. Katero podjetje naj bi bilo osumljeno nepravilnosti, na koprski policijski upravi niso povedali.

Kriminalisti so ugotovili, da je bil lastnik traktorja, doma z območja Kozine leta 2013, udeležen v prometni nesreči. Traktor je bil tako hudo poškodovan, da se ga praktično ni dalo voziti. Kljub temu se je lastnik odločil, da bo registracijo podaljšal.

V letih 2014, 2015, 2016, 2017 in 2018 je tako uspel napeljati nekatere kontrolorje, ki so opravljali tehnične preglede, da so mu lažno potrdili tehnično brezhibnost traktorja, čeprav ta sploh ni bil pripeljan na tehnični pregled. Po ugotovitvah policistov sta vsako leto to storila dva kontrolorja, saj se tehnični pregledi izvajajo v paru.

Koprski kriminalisti so tožilstvu kazensko ovadili pet kontrolorjev tehničnih pregledov, ki jih sumijo zlorabe uradnega položaja in ponareditve uradnih dokumentov. Kazensko so ovadili tudi lastnika traktorja, ki je kontrolorje napeljal h kaznivemu dejanju.

Za zlorabo položaja je zagrožena kazen do enega leta zapora, za ponarejanje dokumentov pa do treh let zapora. O zadevi je bilo obveščeno tudi infrastrukturno ministrstvo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija