PET DOLENJCEV NA TATINSKEM POHODU V KOPRU IN LUCIJI: Poglejte, kaj so kradli (FOTO)

Kronika

V soboto ob 19.50 so policiste obvestili, da je več oseb ukradlo različne artikle v trgovini v Luciji, s kraja pa so se odpeljali z osebnim avtomobilom znamke Audi. Policisti so jih izsledili in identificirali pet oseb z Dolenjske. Pri sebi so imeli ukradene artikle iz trgovin v Luciji, Kopru in Ljubljani, izvor nekaterih predmetov policisti še preverjajo. Čaka jih kazenska ovadba.

Ukradeni tekstilni izdelki v Luciji. Foto: PU Koper

V petek je neznanec v Kopru kopalcem, medtem ko so bili v vodi, ukradel nahrbtnik z dokumenti in gotovino.

Ob 11.39 so policisti dobili obvestilo, da je moški razbijal v eni od koprskih trgovin, zatem pa ukradel alkoholno pijačo in žalil zaposlene. Policisti so ga izsledili. Ker kljub ukazom s kršitvami ni prenehal, so mu odredili pridržanje. Sledi mu kazenska ovadba, izdan mu je bil plačilni nalog.

V Portorožu je nekdo izkoristil nepazljivost kopalke ter ji ukradel torbo z nekaj gotovine in ključi stanovanja.

Fotografija je simbolična.

Popoldan je na Titovem trgu v Kopru 20-letnik skozi odprto okno s prednjega sedeža dostavnega vozila ukradel torbico. Lastnik je stekel za njim in ga zadržal do prihoda policije. Sledi kazenska ovadba.

V vasi Zavrhek pri Sežani je nekdo ukradel skuter znamke Honda Lead 100, reg. št. BM70668, modre barve, vreden 400 evrov. V nedeljo je prijaviteljica policistom sporočila, da je moped nekdo pripeljal nazaj v bližino. Na vozilu je polomljena ključavnica in ni ključev. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V soboto so v Strunjanu štirje neznanci iz prodajalne ukradli več artiklov, zatem pa so se odpeljali z osebnim avtomobilom novomeške registracije. Kazenska ovadba sledi.

Ukradeni prehrambeni izdelki v Luciji. Foto: PU Koper

V Strunjanu je nekdo vlomil v hišo in pregledal vse prostore. Če je kaj odnesel, se še ugotavlja.

V Sežani je nekdo vlomil v stanovanje in lastnikom ukradel več kosov nakita.

V nedeljo zjutraj so v portoroškem hotelu zalotili moškega, ki je hodil po sobah. Policisti so pri 43-letniku našli denar, mobilni telefon, oblačila in fotoaparat. Nekateri predmeti izvirajo iz vloma v osebni avtomobil državljana Nemčije, drugi so od gostov iz hotelskih sob in osebja hotela. 43-letnika so pridržali, za tatvine pa mu sledi tudi kazenska ovadba.

Fotografija je simbolična.

Pri Izoli so vlomili v stanovanjsko hišo. Pregledali so prostore in odnesli več kosov nakita, denar, mobilna telefona Samsung in Huawei, dva digitalna fotoaparata znamke Nikon in tri polavtomatske pištole s pripadajočimi nabojniki ter orožnimi listinami oškodovancev. Kriminalisti zadevo intenzivno preiskujejo.

Popoldan je v koprskem lokalu moški ukradel natakarsko denarnico in pobegnil. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da gre za 34-letnika, ki mu sledi kazenska ovadba.

V Seči je nekdo vlomil v lopo in ukradel kolo znamke MERIDA, tip TSF, črno-sive barve, vredno 2.100 evrov.

V noči na ponedeljek je v Jagodju neznanec iz stanovanja ukradel denarnico z gotovino in dokumenti ter mobitel, iz drugega stanovanja v bližini pa je, prav tako ponoči, ženski ukradel denarnico z dokumenti in bančnimi karticami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  31 .07. 2023 ob  15: 23
46
Prekleta politicna korektnost! Dolenjci? Cigani!