PESTER NABOR ŽUPANSKIH KANDIDATOV V OBČINI PIRAN: Kdo vse se bo potegoval za stolček? (VIDEO)

Piran

Danes, predzadnji dan pred iztekom roka, je bilo pred piransko občino pestro. Kar nekaj županskih kandidatov je prišlo oddati kandidaturo za župana na volilno komisijo. Pred mikrofon smo dobili Gašparja Gašparja Mišiča, Andreja Koreniko, Kristijana Cerovca in aktualnega župana Đenia Zadkovića.

Gašpar Gašpar Mišič, bolj kot ne poznan piranski obraz in trenutni direktor komunalnega podjetja Okolje Piran, se bo za mesto župana potegoval s svojo listo. Za to mesto se je v Piranu potegoval že leta 2010, vendar ni uspel, je pa postal podžupan. Leta 2011 je bil izvoljen za poslanca v državnem zboru, nekaj časa je vodil Luko Koper. Leta 2014 je kandidiral za župana v ankaranski občini, štiri leta pozneje za koprskega župana.

Zdaj se iz vrst piranskih občinskih svetnikov slišijo očitki, da s projektom Zelena Lucija, ki ga vodi Okolje Piran, porablja denar za lastno predvolilno promocijo.

Županski kandidat Andrej Korenika, ki za piranskega župana kandidira z Listo Andreja Korenike in je kot prvi oddal podpise podpore, pa meni, da so Mišič in morda tudi nekateri drugi kandidati del problema in ne rešitve. Kot pravi, gre za ljudi, ki so podjetni in zelo uspešni, imajo pa tudi veliko za piransko občino pomembnih nepremičninskih poslov in to vidi kot konflikt interesov, saj lahko človek na takšni funkciji kot je županska, vpliva na prostorske načrte.

Je pa Mišiča pohvalil aktualni župan Đenio Zadković, a le kot prvega moža Okolja Piran. Glede tega, da bi zasedel župansko funkcijo, ima nekaj pomislekov. Kot "prijatelja, včasih pa tudi ne" je Mišiča opisal županski kandidat Kristijan Cerovac. Kandidaturo je danes vložil tudi Robert Fakin.

Bitka za župansko mesto v Piranu bo vsaj glede na število kandidatov močna. Ima pa Piran tudi kandidatko za županjo, kandidaturo je vložila trenutna podžupanja Manuela Rojec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  20 .10. 2022 ob  08: 51
13
Ve se kdo ne bo nikoli več zmagal.
kokodek |  20 .10. 2022 ob  08: 03
24
ggm vsake štiri leta menja bivaliče, da lahko kandidira in se usidra med komunalne odpadke
Iniciativa za pravičen Piran |  19 .10. 2022 ob  21: 11
50
Naj GGM oziroma bolje rečeno Hotov vrtni palček za začetek razloži zakaj je polovico letne kuhinje pred hišo ob piranskem obzidju zgradil na občinski zemlji? A temu tipu in njemu podobnim črnograditeljem kot sta Dina Kolar in Davorin Petaros res ni jasno da imamo njihovega početja in njihovih idej že polne bale.