PES NAPADEL SPREHAJALKI: Zagnal se je, ko je bila lastnica v bližini

Kronika

Včeraj ob 18.51 so iz Zdravstvenega doma (ZD) Postojna obvestili policiste, da obravnavajo žensko, ki jo je ugriznil pes. Policisti so zbiranjem obvestil ugotovili, da sta se 23-letnica in 27-letnica sprehajali po vasi v okolici Postojne. Medtem je do njiju z dvorišča ene od stanovanjskih hiš pritekel pes podoben pasmi nemški ovčar in eno od njiju ugriznil v nogo. Psa je takoj umirila lastnica, ki je bila v bližini. Zoper lastnico psa sledi hitri postopek po zakonu o zaščiti živali.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 122 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in tri tatvine. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v dveh primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali šest nezakonitih prehodov državne meje.  

Kraje in vlomi

Policisti so bili ob 5.09 obveščeni o sprožitvi alarma na bencinskem servisu v okolici Postojne. Z ogledom so ugotovili, da so neznanci sicer vlomili v poslovni prostor, vendar so zaradi sprožitve alarma odstopili od vloma in kraj zapustili. Policisti nadaljujejo s preiskavo. Sledi kazenska ovadba.

Preko noči je neznanec vlomil v enega od gostinskih lokalov v Luciji in iz notranjosti odtujil nekaj predmetov in gotovino. Lastnico je oškodoval za 900 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 7.21 pa so bili obveščeno o vlomu v enega od poslovnih prostorov v Luciji. Storilec je pregledal notranjost, vendar ni odtujil ničesar. Sledi kazenska ovadba.

Ob 13.23 so bili obveščeni o prometni nesreči kolesarja. Policisti so z ogledom ugotovili, da je 64-letni nemški državljan vozil kolo po kolesarski stezi med Sečovljami in nekdanjim mejnim prehodom Sečovlje, kjer je ob zaviranju s sprednjo zavoro zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel po vozišču. Pri padcu se je lažje telesno poškodoval, zaradi neprilagojene hitrosti pa so mu policisti izrekli globo.

Ilegalni prehodi mej

Ob 17.18 so policisti na avtocestnem izvozu za Kastelec ustavili osebni avtomobil Audi A6, romunskih registrskih oznak, ki ga je vozil 34-letni državljan Romunije. Med postopkom so ugotovili, da v vozilu prevaža pet državljanov Turčije in enega državljana Sirije, ki pa niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje v Sloveniji in v drugih državah schengenskega območja in so predhodno v Slovenijo vstopili na nedovoljen način. Tujci so podali namero za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, postopki zoper voznika še potekajo.

Ob 18.45 so na mejnem prehodu Starod pri vstopu v Slovenijo kontrolirali vozilo Seat cordoba, hrvaških registrskih oznak, ki ga je vozila 28-letna državljanka Hrvaške. Med postopkom so policisti ugotovili, da slednja v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje v Sloveniji in v drugih državah schengenskega območja, zaradi česar so bili po končanem postopku vrnjeni nazaj na Hrvaško. Postopki zoper voznico še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
siviovcar |  17 .02. 2024 ob  06: 54
:kjer je ob zaviranju s sprednjo zavoro zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel po vozišču. Pri padcu se je lažje telesno poškodoval, zaradi neprilagojene hitrosti pa so mu policisti izrekli globo::.---- Za kaj so mu napisali globo ? Kako vedo da je bila neprilagojena hitrostjQuery1123035415430958887084_1708148973652?
siviovcar |  17 .02. 2024 ob  06: 53
:kjer je ob zaviranju s sprednjo zavoro zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel po vozišču. Pri padcu se je lažje telesno poškodoval, zaradi neprilagojene hitrosti pa so mu policisti izrekli globo::.---- Za kaj so mu napisali globo ? Kako vedo da je bila neprilagojena hitrostjQuery1123035415430958887084_1708148973652?