PERIČ ZAENKRAT NE VIDI POVEZOVANJA NA LEVO: "Opažam, da je največ stranskih učinkov cepljenja prav na političnem področju"

Slovenija

Novi vodja poslancev SMC Gregor Perič je po odhodu treh poslancev iz SMC, med njimi tudi predsednika DZ Igorja Zorčiča, povedal, da bo glede te funkcije več znanega že tekom današnjega dne. Po njegovem mnenju pa gredo stvari v smeri, da se poišče novo večino in novo ime za ta položaj. Zorčič je namreč dejal, da bo o njegovi funkciji odločal DZ.

Gregor Perič

Poslanci Janja Sluga, Igor Zorčič in Branislav Rajić so namreč danes izstopili iz poslanske skupine SMC in skupaj s poslancem Jurijem Lepom, ki je zapustil poslanske vrste DeSUS, začeli postopke ustanovitve poslanske skupine nepovezanih poslancev. Pet poslancev SMC je za novega vodjo izvolilo Periča.

Kot je Perič dejal v današnji izjavi v DZ po odhodu treh poslancev, verjame, da se bo glede na spremenjene okoliščine treba pogovoriti tudi o položaju predsednika DZ. Ugiba se, da bi to funkcijo utegnil prevzeti vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat, a Perič pravi, da je trenutno še težko govoriti o imenih. "Zagotovo pa bo treba poiskati nekoga, ki uživa ugled," je dodal. V NSi za zdaj izjav ne dajejo.

Igor Zorčič

Po neuradnih informacijah STA naj bi že zbirali podpise za Zorčičevo razrešitev. Potrebnih je najmanj 46 poslanskih glasov.

Perič je v današnji izjavi uvodoma dejal, da so se tudi pri njih zgodile določene spremembe, kot se ves čas v naši družbi. V luči epidemije je to pospremil s hudomušnim komentarjem: "Opažam, da je največ stranskih učinkov cepljenja prav na političnem področju. Zdi se mi, da smo bili priča temu tudi danes."

Ob tem je spomnil, da bo sprememba v številu poslancev SMC terjala tudi določene spremembe pri razmerjih v vladi, čeprav je še težko govoriti, kakšne. Odgovor o tem, ali bo to spremenjeno število ministrstev, bo po njegovem mnenju znan v prihodnjih dneh. Po odhodu treh poslancev je namreč SMC s petimi poslanci postala najmanjša stranka koalicije Janeza Janše. NSi ima sedem poslancev, SDS 26.

SMC po navedbah Periča ostaja liberalni center, kar pomeni, da se lahko povezujejo tako na levo kot na desno. "V trenutni politični situaciji pa ne vidimo možnosti, da bi lahko zagotovili vlado, ki bi bila levosredinska z Levico kot neko resno partnerico, ker smo to izkušnjo že imeli," je povedal.

Primerjal je prejšnjo in aktualno vlado ter ugotavljal, da je zakonodajna aktivnost v sedanji vladi neprimerno večja in težko primerljiva še s kakšno drugo vlado. Po njegovem mnenju Slovenija v tem trenutku potrebuje odzivno vlado, ki se bo lahko hitro odzivala na dnevno spreminjajoče se razmere v zvezi z epidemijo, pred njimi pa je cela vrsta izzivov predvsem gospodarske narave.

V tej luči je po Peričevih navedbah pred SMC odgovorna naloga. Napovedal je, da bodo še naprej delali v smeri povezovalne drže, iskanja ravnotežja ter preseganja strogih delitev. "Želimo si povezovalnosti in umirjenega pristopa v politiki, brez poudarjanja konfliktov. Naša odgovornost je zelo velika," je še dejal Perič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  26 .03. 2021 ob  20: 29
Komentar pod clankom vlada-do-konca-junija-podaljsala-te-ukrepe-je-med-njimi-tudi-pomoc-samozaposlenim

ManofSteel | 25 .03. 2021 ob 09: 24
0
Tores samozaposleni spet nič ne dobimo. Lepo lepo, upam samo, da bo veliko ljidi pristalo na cestah zaradi brezposelnosti pa da vidimo junake kako boste preživeli v quaranti i. Goveda jedna

Res koherenten clovek, ni kaj
Jure Orel |  26 .03. 2021 ob  19: 09
OBRAČUN PRI ČEBELNJAKU V KOPRU: Razvpiti sindikalist Jovičić proti poslancu državnega zbora Periču!Levi napada Desnega
Jure Orel |  26 .03. 2021 ob  19: 07

Kaj glavni sindikalist iz juga balkana, mu je popravil rajsno na BMW SERIJE 1?
Jure Orel |  26 .03. 2021 ob  18: 58
Koliko stane gram v parlamentu, seveda tistega finega iz kolumbijske jadrnice?
Fritla |  26 .03. 2021 ob  18: 00
Toktar pa ste šel predaleč gospod Perič!
Smo v demokraciji in vsak poslanec ima možnost in pravico, da spremeni oz. menja stališče katerega je pred meseci zagovarjal.
Lahko iz dobre vere ali pa kdo ve tudi zaradi mastne podkupnine, ki mu jo je nekdo ponudil.
Toda cepljenje proti ubijalskemu virusu je resna zadeva.
Zaradi tega virusa je umrlo že na tisoče ljudi !
Kako si dovolite klatit take butaste šale na račun cepiva.
Vi ste kvečjemu priviligiranec, ker ste se kot poslanec kljub svojim mladim letom že cepil.
V sosednjih državah parlamentarci nimajo tega privilegija in se cepijo enako kot ostali državljani.
SRAM VAS BODI !
ManofSteel |  26 .03. 2021 ob  15: 55
-20
Perič ne skrbi za zle komemtarje, saj še sami ne vedo kaj govorijo. Skratka rabimo primorce v DZ, ki ne sviraju k**** z nekimi petorokraki zvezdami in mesečnjaki. Dokler delaš v dobro bit naroda lahko spiš mirno. Imaš moj glas. Stranka pa bo SDS ho ho ho
Drek |  26 .03. 2021 ob  13: 40
21
Je bilo za pricakovati ,da bodo izbrali slinastega mehkuzca Perica, kateri bo na naslednjih volitvah prestopil v SDS.
hribi |  26 .03. 2021 ob  13: 37
13
Perič je svojo zvestobo obljubil tistim, ki so se pred zelo kratkim bili zelo sovražno nastrojeni do populacije, ki ji pripada. Bi rekli, pustil se je nategniti.
Fritla |  26 .03. 2021 ob  13: 23
19
Evo ga Maličana.
Sposoben menežer, podjetnik, politik.
Magari bo še zamenjal Ivana iz Grosuplja, ko gre v penzijo.
Take rabimo, da ostanemo zvesti "liberalnim vrednotam"
Pero che testa de caz..o
joe jaxson |  26 .03. 2021 ob  13: 18
17
ma kaj pederson ni šel ven iz smc k sds jQuery112307694140530603517_1616761000664? a ja, ne bo šou pozneje k'bo smc razpadla !?
kokodek |  26 .03. 2021 ob  13: 12
11
se zna zgodit, da bo kikirikanje petelinčka preglasilo čivkanje marešalota