PEREČE STANJE V TOLMINSKEM DOMU UPOKOJENCEV: Okuženih 86 od 93 stanovalcev in 10 zaposlenih

Slovenija

V goriški regiji je trenutno najbolj pereče stanje v enoti doma upokojencev Petrovo Brdo v občini Tolmin, kjer je po zadnjih podatkih okuženih 86 od 93 stanovalcev ter 10 zaposlenih, so sporočili iz regijskega štaba civilne zaščite za Severno Primorsko.

V enoti na Petrovem Brdu sta bila v četrtek pozitivna dva oskrbovanca, nato so bili v zadnjih 48 urah brisi odvzeti vsem preostalim in tudi zaposlenim. Današnji rezultati preiskav so pokazali, da je okuženih 86 oskrbovancev in deset zaposlenih, zato je zdaj v celotni stavbi vzpostavljena rdeča cona, so zapisali na spletni strani Občine Tolmin.

Ker gre na Petrovem Brdu za posebno enoto Doma upokojencev Podbrdo, saj varstvo zagotavljajo odraslim osebam s posebnimi potrebami, in ne le starostnikom, je bila hitrost širjenja okužbe zaradi specifične strukture varovancev in njihovega načina vsakdanjega delovanja izredno hitra.

"Pri reševanju nastale situacije se je vodstvo doma nemudoma povezalo z Zdravstvenim domom Tolmin in občinskim štabom civilne zaščite ter vzpostavilo predviden protokol delovanja. Vsi oskrbovanci so trenutno pod rednim zdravstvenim nadzorom in ne potrebujejo bolnišnične oskrbe," so zapisali.

V domu upokojencev Nova Gorica pa so po zadnjih podatkih in odvzetih brisih vseh, tudi zaposlenih, okuženi trije oskrbovanci in eden od zaposlenih. Se je pa okužba pojavila tudi v njihovi enoti v Podsabotinu, kjer je pozitivnih pet starostnikov in eden zaposleni, so dodali v regijskem štabu civilne zaščite.

STROKOVNA DIREKTORICA ZD KOPER: "Biti okužen še ne pomeni, da boš dejansko zbolel za koronavirusom"

Epidemiološka slika se iz dneva v dan slabša, kaj pričakujete in kaj lahko vsak posameznik naredi za lastno zaščito? Epidemiološka slika v Sloveniji je slaba. Vsak dan zabeležimo skoraj 2000 na novo okuženih s koronavirusom, kar upravičeno vzbuja skrb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija