PEKLENSKI DAN ZA BOVŠKE REŠEVALCE: Intervencije so si sledile ena za drugo, pet poškodovanih

Kronika

Danes so se na območju Bovca v dobrih štirih urah zgodile kar štiri nesreče, v katere so bili udeleženi kolesarka, planinka in turni smučar. Pri Kal-Koritnici pa je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila dva poškodovana.

Fotografije so simbolične.

Ob 10.05 so bovški gorski reševalci odhiteli na pomoč turnemu smučarju, ki je zdrsnil v slovenski grapi na Mangartu. Na kraj je prišla dežurna ekipa za helikoptersko reševanje z Brnika, ki je poškodovanega prepeljala v bolnišnico na Jesenice.

Ob 12.36 si je pri sestopu s Svinjaka poškodovala nogo planinka. Bovški gorski reševalci so jo oskrbeli in na klasičen način prenesli v dolino.

Ob 14.33 je na cesti med Trento in Bovcem, pri mostu čez Koritnico, padla kolesarka in se poškodovala. Do prihoda tolminskih reševalcev nujne medicinske pomoči iz Tolmina so jo oskrbeli bovški gasilci.

Ob 13.35 pa se je na cesti med Trento in Bovcem, v bližini vasi Kal-Koritnica pripetila prometna nesreča, trčila sta avtomobila. Na kraju so posredovali bovški gasilci, ki so nudili pomoč dvema poškodovanima osebama do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči iz Tolmina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija