'PEKLENSKA NOČ' V KOPRU: Z ognjenimi zublji v Obrtni coni Sermin se je borilo 50 gasilcev (FOTO, VIDEO)

Kronika

Včeraj zvečer je zagorelo v Obrtni coni Sermin. Po prvih informacijah naj bi požar zanetila signalna raketa ali pirotehnični izdelek, ki naj bi ga mladostniki sprožili na streho objekta. Sprva naj bi zagorela izolacija, ogenj se je ob močni burji hitro razširil na druge dele poslovne stavbe. Požar je gasilo okoli 50 poklicnih in prostovoljnih gasilcev. 

Kot je za naš portal povedal koprski podjetnik Simon Maglica, je bil požar res obsežen, kakšna bo škoda, pa včeraj še ni bilo mogoče oceniti, vendar bo po njegovih predvidevanjih velika. "Ognjeni zublji so uničili klime, prezračevalne naprave, v nekaterih primerih so zajeli celo dele skladišč," je povedal.

Veliki požar v obrtni coni Sermin!

Objavil/a Regional dne Sobota, 09. oktober 2021

"Vsi lastniki smo tukaj, rešujemo kar lahko," je še dodal. V svoji izjavi se je zahvalil vsem gasilskim društvom, ki so jim v krizni situaciji priskočila na pomoč. "Mladostniki naj bi se na parkirišču v okolici obrtne cone igrali z raketami, ko je nekaj pirotehničnih izdelkov zletelo proti strehi objekta, kar je povzročilo takojšen vžig plastične izolacije," je Maglica povzel besede očividcev, ki so lastnike takoj obvestili o dogodku.

Požar v obrtni coni Sermin

Koprski podjetnik Simon Maglica o požaru v obrtni coni ⬇️⬇️⬇️

Objavil/a Regional dne Sobota, 09. oktober 2021

Jan Brodar, poveljnik gasilske operative Gasilske brigade (GB) Koper, je v izjavi za naš portal potrdil, da se je požar začel na strehi objekta in le-to zajel v celoti. "Nato pa se je preko svetlobnih jaškov razširil tudi v nekatere pisarne," še dodaja. S požarom se je po Brodarjevih informacijah borilo približno 50 poklicnih in prostovoljnih gasilcev. "Vpoklicali smo veliko sil, saj je kazalo zelo slabo," je še povedal.

Požar v obrtni coni Sermin - izjava Jan Brodar

Jan Brodar, poveljnik gasilske operative - GB Koper o včerajšnjem požaru v obrtni coni Sermin ⬇️⬇️⬇️

Objavil/a Regional dne Sobota, 09. oktober 2021

"Na kraju je poleg GB Koper požar pomagalo gasiti še pet prostovoljnih gasilskih društev (PGD), na pomoč so priskočili tudi poklicni gasilci iz Sežane," je povedal poveljnik. Gasilci so požar uspešno lokalizirali, vseeno pa so bili po tem še v fazi raziskovanja morebitnih ostankov le-tega in v pripravljenosti ob ponovnem izbruhu. "O tem, kaj je povzročilo požar, je prezgodaj govoriti," je dejal Maglica in dodal, da bo to ugotavljala policija na kraju dogodka. Prav tako meni, da je prezgodaj govoriti o škodi: "Po trenutnih informacijah so poškodovane tri pisarne, ki so pogorele delno in streha, ki je precej uničena," več informacij o škodi naj bi bilo znanih danes, dodaja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  10 .10. 2021 ob  23: 39
Monty boljše da skrbiš o svojem izobraževanju.
monty |  10 .10. 2021 ob  17: 52
-29
Edini vir zabave v Kopru je Osare od bivsega zupqna ostalo je mrtvo. Starsi otrokom trdo prepovedujejo zabavo v Osare zato ti so si izmislili zasebno zabave na Serminu ker itak tam ni redarjev ponoci ker so njihovi otroci.
monty |  10 .10. 2021 ob  17: 20
-29
Bogata mladina od Bržančkov in company ki vladujejo trenutno Koper. Dolgčas, zabava v zaledju češ v Kopru je vse mrtvo in zapuščeno, družijo in se zabavajo v industrijski coni ki je edini vir gospodarstva v Kopru. Koliko podjetji zdaj bo moralo odpuščatijQuery1123034963097097875195_1633879167915?? Sram je lahko župana Kopra da je vse to dovolil. Sramota…naj odstopi druge izbire nima! Boge družine in lastnikom ki so v tem požaru izgubili vse!
Ištrijan |  10 .10. 2021 ob  15: 37
23
@štupido

Ni tezko ugotovit. Dovolj da se pogleda kdo je bil na zacetku tisocletja v kopru pred propadom oz. Morto di fame in kdo se danes vozi z BMW, Porscheji, Audiji in kdo je lastnik verige nepremicnin.......
štupido |  10 .10. 2021 ob  13: 16
27
Tako se je gradilo v kopru. Poceni tiskanibeton, poceni javna razsvetljava na pomolu, poceni prehodi za pešce, poceni presajena drevesa ki padajo, plastične strehe. Le kam je šel denar ?
Prognostik |  10 .10. 2021 ob  10: 33
47
Tam se zbira bogata pijana mladina, driftajo po krožiščih, razbito steklo vsepovsod. Policije pa nikjer. Upam da jih dobijo prasce in obsodijo za premoženjsko in gospodarsko škodo in zapor.