PEKEL V MIGRANTSKEM CENTRU: Znane so podrobnosti požara v Veliki Kladuši (VIDEO)

Kronika

V migrantskem centru v Veliki Kladuši na severozahodu Bosne in Hercegovine je danes zjutraj izbruhnil večji požar, v katerem je bilo ranjenih najmanj 32 ljudi. Gasilcem je uspelo po več urah požar pogasiti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Požar v začasnem sprejemnem centru, kjer je nameščenih več 100 migrantov, je izbruhnil okoli 6.30 zjutraj. V požaru je bilo ranjenih najmanj 32 ljudi, več so jih prepeljali v bližnje bolnišnice. Nekateri migranti so se skušali pred ognjenimi zublji rešiti s skokom skozi okno.

Tiskovni predstavnik regionalnega notranjega ministrstva v Bihaću Ale Siljedić je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da so požar pogasili in da je bilo ranjenih 32 migrantov. V času požara je bilo po njegovih navedbah v sprejemnem centru, ki so ga uredili na območju opustele tovarne, okoli 500 migrantov. Dodal je, da naj bi bil požar nedvomno posledica napake na električnem omrežju.

Policija zaenkrat še ni ugotovila vzroka požara. Po neuradnih informacijah, ki jih navaja portal Klix, naj bi šlo za človeško malomarnost. To je bil že drugi požar v zadnjih tednih v kakem migrantskem centru v BiH. Pred tremi tedni so v požaru, ki ga je povzročila sveča, umrli trije ljudje, navaja AFP. 

BiH se je v začetku lanskega leta znašla na balkanski begunski poti. V osmih migrantskih centrih, večina jih je na severozahodu države v bližini meje s Hrvaško, naj bi bilo trenutno okoli 3500 migrantov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija