Patrik Zajelšnik avtomobilist leta 2013

Patrik Zajelšnik je najboljši avtomobilist leta 2013 v Sloveniji po izboru Zveze za avtošport Slovenije AŠ 2005. Na tradicionalni prireditvi ob koncu sezone je sinoči v Postojni zveza podelila še priznanja vsem najboljšim dirkačem v iztekajočem se letu.

Najpomembnejšo nagrado slavnostnega večera, priznanje za avtomobilista leta, je dobil gorsko-hitrostni dirkač Patrik Zajelšnik za uspehe na evropskih dirkah in skupno 12. mesto v EP, ter tako nasledil voznika relija Aleksa Humarja, ki je bil izbranec lanskega leta. V letih 2011 in 2010 pa je na izboru za najboljšega slavil še en gorsko-hitrostni dirkač Aleš Prek.

"V zelo veliko zadovoljstvo mi je in zelo srečen sem, da sem dobil tako lepo nagrado. Upam, da bomo skupaj Slovenijo potisnili še višje kot doslej," je pojasnil zmagovalec letošnjega izbora, ki si je v pogovoru z novinarji izbral angleški jezik. Njegov oče je Slovenec, sicer pa Zajelšnik živi v Nemčiji, v Sloveniji pa nastopa s slovensko licenco. "Moj oče je Slovenec in odločili smo se, bomo raje nastopili v slovenskem tekmovanju, da bi ga naredili bolj prepoznavnega. Načrti v prihodnosti so seveda povezani z evropskim prvenstvom in, če ne bo težav s koledarjem, tudi z nastopi v slovenskem prvenstvu," je še povedal zmagovalec in dodal, da je prejetega priznanja še posebej vesel zaradi očeta.

Podelitev nagrade za najboljšega v Sloveniji je bila vrhunec večera, v katerem so na svoj račun prišli vsi najboljši vozniki (in v reliju tudi sovozniki).

Prvaki so bili letos Aleks Humar in sovoznik Florjan Rus v skupni razvrstitvi DP v reliju, ista dirkača tudi v diviziji II, v diviziji I Andrej Velkavrh in Matej Sedej, v mladinskem prvenstvu Tina Lazar, v pokalu Yugo pa Rok Nartnik in sovoznica Tina Lazar

Deli novico: