"PAŠTA S FAŠISTIČNIM OKUSOM": Zgražanje nad novim imenom za testenine

Svet

V Italiji se je znašlo o ospredju novo ime testenin La Molisana. Kot piše Primorski dnevnik, kako drugače interpretirati opis testenin 'Abissine rigate in Tripoline', kjer je iz imena razbrati očitno sklicevanje na italijansko kolonialistično preteklost. Kot so zapisali, se 'tekstopiscu spletne strani tovarne testenin La Molisana očitno toži po fašistični preteklosti'.

V opisu izdelkov, ki so ga nato popravili, je bilo mogoče prebrati, da gre za testenine 'di sicuro sapore littorio', torej liktorskega oziroma fašističnega okusa. Pri obliki testenin pa je bilo zapisano, da 'prikličejo daljne, eksotične kraje in imajo kolonialističen okus'.

Kot so povedali v podjetju La Molisana, proizvodnja testenin, ki so nastale v tridesetih letih prejšnjega stoletja, v času fašizma, nima nikakršnega namena poveličevanja le tega.

Oblikovanje tekstov naj bi zaupali agenciji. Kot so dejali, je bila njihova edina napaka, da pred objavo tekstov niso pregledali.

Italijanski mediji se ob tem sprašujejo, kaj bi bilo, če bi se kaj takega zgodilo v Nemčiji. Bi si podjetje v svoji ponudbi privoščilo 'klobase z nacističnim okusom'?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  05 .01. 2021 ob  08: 02
@ Stric iz ozadja , in da bo tragedija še večja je predsednik fašistične vlade komunist!
Istriano |  04 .01. 2021 ob  23: 43
10
Odgovorne za fašizem in vojne pokole niso nikoli postavili pred sodišče, tako da si upajo izzivati. V Nemčiji, če stegneš roko v nacistični pozdrav in te vidi policija plačaš kazen in greš sedet.
Stric iz ozadja |  04 .01. 2021 ob  21: 12
-2
Dvoličneži!! Kaj se imajo za opravičevati? To je njihova zgodovina in resnica. Kaj pa naši komunistični morilci? Koliko zadev se je poimenovalo po teh zahrbtnih zločinskih klalcih otrok, nosečnic in starcev? In se kdo zgraža? Tega ne boste nikoli napisali v tem "kakor" informativnem objektivnem mediju?! Pa je vse dokazano. Premislite ljudje, če vas je še kaj, ki imate vaj kanček morale in dostojnosti.
porkamalora |  04 .01. 2021 ob  19: 30
-8
Vedno raje Abissine in Tripoline kot Bakljave in Kebab.