PARKIRANJE V IZOLI: Neplačniki parkirnin pod drobnogledom

Izola

Komunala Izola, ki upravlja z javnimi parkirišči v občini Izola, je pričela z izvajanjem nadzora nad plačilom parkirnine na plačljivih parkiriščih. Kršiteljem bodo zaračunali posebno parkirnino.

Skladno z veljavnim odlokom lahko upravljavec parkirišč v primeru neplačane predpisane parkirnine zaračuna posebno parkirnino, ki znaša 16 evrov. Nadzor izvajajo zaposleni v delovni enoti Parkirišča.

Uporabnik se bo lahko v primeru, da ni plačal predpisane parkirnine, izognil plačilu globe, če bo v 8-dnevnem roku upravljavcu parkirišč plačal posebno parkirnino. V nasprotnem primeru bo upravljavec podal pooblaščenemu organu Občine Izola, predlog za uvedbo prekrškovnega postopka.

Kako poravnati posebno parkirnino?

Posebno parkirnino lahko  uporabnik plačljivega parkirišča poravna v gotovini, na blagajni parkirišča Lonka ob ponedeljkih, sredah in petkih med 9.00 in 11.00 uro ter med 16.00 in 18.00 uro ali preko univerzalnega plačilnega naloga.

S plačilom posebne parkirnine se uporabnik izogne prekrškovnemu postopku, v katerem je predpisana globa za neplačano parkirnino 40 evrov, k temu pa je treba dodati še sodno takso.

Za vsa vprašanja ali dodatna pojasnila, so v Komunali Izola na voljo na telefonski številki 00386 41 476 037 ali na elektronskem naslovu parkirisce@komunala-izola.si.

Deli novico: