PARKIRANJE V IZOLI: Avtobusi se bodo avtomobilom umaknili na novo parkirišče

Izola

S 1. junijem je v Izoli pričel veljati nov režim parkiranja za avtobuse. Dosedanje parkirišče za avtobuse na parkirišču Tomažičeva se ukinja, avtobusi pa bodo lahko odslej parkirali na novo urejenem delu parkirišča ob nekdanji tovarni Argo.

Prostor za do 15 minutni postanek na parkirišču Tomažičeva

V Izoli je bilo doslej urejeno plačljivo parkirišče za avtobuse na delu parkirišča Tomažičeva. Zaradi preobremenjenosti parkirišča z osebnimi vozili, avtodomi in avtobusi je izolska komunala v iskanju rešitve za razbremenitev lokacije našla več kot primerno nadomestno lokacijo za umestitev parkirišča za avtobuse na zemljišču ob nekdanji tovarni Argo.

Na dosedanji lokaciji parkirišča Tomažičeva bo dovoljen le krajši (do največ 15 minut) postanek avtobusov za izstop oz. vstop potnikov.

Dostop do novo urejenega dela plačljivega parkirišča Argo je za avtobuse možen po novo urejenem in s prometno signalizacijo urejenem dovozu iz Dantejeve ulice. Nova lokacija parkirišča za avtobuse je ravno tako odlična izhodiščna točka za vse, ki so namenjeni v staro mestno jedro, na območje Simonovega zaliva ali pa v okoliška območja Izole.

Parkirišče za avtobuse Argo

Parkirišče za avtobuse je mogoče koristiti po ugodni ceni, in sicer v višini 10 evrov za 24 urno parkiranje.

"Prepričani smo, da bodo uporabniki naših storitev parkiranja z avtobusi kot tudi obiskovalci z zadovoljstvom sprejeli novo urejeno lokacijo parkirišča," še sporočajo s Komunale Izola.