PANIKA V STANOVANJSKEM NASELJU: Močan pok eksplozije zbudil stanovalce, 74 so jih evakuirali

Kronika

Ponoči je na Bratovševi ploščadi v Ljubljani zagorelo v stanovanju v devetem nadstropju. Zaradi požara so evakuirali 74 stanovalcev iz več nadstropij, ki so se po končani intervenciji lahko vrnili v svoja stanovanja, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, je v stanovanju zagorelo ob 1.22. Posredovali so gasilci Gasilske brigada Ljubljana in PGD Črnuče, ki so že razširjen požar pogasili, prezračili celoten objekt in zaprli plinsko napeljavo.

Prebivalce Bratovševe ploščadi je prebudil glasen pok ob eksploziji, zagorelo je v enem od stanovanj v devetem nadstropju, ker pa je bilo to prazno, so morali gasilci vanj vlomiti, poroča 24ur. 

Fotografija je simbolična.

Evakuirali so 74 stanovalcev iz več nadstropij, zato so stanovalce namestili v avtobus. Dežurni delavec elektro podjetja je izklopil elektriko v zgorelem stanovanju. Po končani intervenciji so se vsi stanovalci lahko vrnili v stanovanja, so še sporočili iz uprave.

Stanovanje, v katerem je zagorelo, je v celoti pogorelo, nastalo je za najmanj 300.000 evrov gmotne škode, pa so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Kriminalisti bodo danes opravili ogled, da bi odkrili vzrok požara, o vseh ugotovitvah pa obvestili pristojno državno tožilstvo.

Kot je za STA pojasnil Robert Okorn iz Gasilske brigade Ljubljana, je zagorelo v stanovanju v devetem nadstropju, ob prihodu gasilcev pa je bilo celotno stanovanje že v plamenih. Požar se je širil preko balkona v nadstropje višje. Ker v gorečem stanovanju ni bilo nikogar, so morali vanj vstopiti na silo, nato pa so požar v nekaj minutah pogasili.

Takoj zatem so prezračili celoten objekt, hodnike, stopnišča in posamezna stanovanja, ki so bila zadimljena, hkrati pa izmerili prisotnost morebitnih plinov in ogljikovega monoksida, a odstopanj niso zaznali. V intervenciji, ki so jo zaključili okoli po petih zjutraj, je po njegovih besedah sodelovalo 36 gasilcev s pomočjo 11 gasilskih vozil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija