PANIKA NA LETALU SRBSKEGA ZUNANJEGA MINISTRA: Na poti na Bled je vanj udarila strela

Kronika

Letalo, na katerem je bil srbski zunanji minister Ivica Dačić, je v ponedeljek pozno zvečer nad Ljubljano tik pred pristankom zadela strela. Pilot je kljub temu varno pristal na brniškem letališču, danes poročajo srbski mediji.

Dačić je bil z letalom Falcon na poti na Strateški forum Bled (BSF), ko je v njegovo letalo okoli 22.50 udarila strela. Udar strele je na letalu sprožil paniko, ni pa povzročil nobenih posledic. Pilot je kljub udaru strele varno pristal na brniškem letališču, minister pa je nadaljeval pot na Bled, kjer se udeležuje BSF, poroča srbski časnik Kurir na svoji spletni strani.

"Slišati je bilo manjšo eksplozijo, videli smo blisk. A nihče nam nič ne more," je za Kurir dejal Dačić. Za časnik Novosti, ki ga povzema portal Al Jazeera Balkans, pa je minister povedal še, da je bil pilot priseben. "Ni bilo prijetno, a povedali so mi, da letalo ni poškodovano," je še dejal za Novosti.

"Živi smo in zdravi. Vse je v redu," je incident danes na Bledu komentiral Dačić. "Važno je, da sem prispel. Ugotoviti moramo samo, ali je udarilo nad Hrvaško ali nad Slovenijo. To je zelo pomembno," se je v izjavi za medije pošalil srbski zunanji minister.

Po pisanju Kurirja so med neurjem, ki je v ponedeljek zajelo Slovenijo in Hrvaško, sicer v dveh urah zabeležili okoli 20.000 strel.

To sicer ni bil prvi incident ministra Dačića na letalu. Konec maja se je prav letalo, ki ga je v ponedeljek zadela strela, pokvarilo v zraku nad Grčijo, zaradi česar je moral pilot v 15 minutah zasilno pristati na letališču v Atenah, še navaja Kurir.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija