PREDSEDNIK LOMBARDIJE SVARI: "Pandemije še ni konec, najtežje se šele začenja"

Svet

Predsednik italijanske dežele Lombardija Attilio Fontana je danes posvaril pred prenagljenim optimizmom v zvezi s pandemijo koronavirusne bolezni 19. Kot je poudaril po poročanju tujih tiskovnih agencij, pandemije še ni konec, najtežja faza pa se šele začenja.

"Dovolj sta dva dneva dokaj pozitivnih novic, da začnejo ljudje razmišljati, da je vsega konec," je dejal Fontana v pogovoru za italijansko televizijo Canale 5. "A ni še konec. Smo še sredi te epidemije," je posvaril.

"Če želimo, da bi bilo epidemije konec, moramo dosledno upoštevati pravila. Moramo biti še strožji, saj se zdaj začenja še težja faza - poskrbeti moramo, da bo krivulja žrtev epidemije upadala," je še dejal Fontana.

Dodal je, da se je krivulja zdaj umirila, kar je pomemben korak. "Zdaj se mora število na novo okuženih zmanjšati, zato ne smemo popuščati," je izpostavil. Dodal je še, da je Lombardija zaradi pandemije doživela orkan, ostale dežele pa le nevihto.

Lombardijo je pandemija covida-19 prizadela najhuje od vseh italijanskih dežel. Doslej je po uradnih podatkih zaradi covida-19 umrlo 7960 ljudi, v vsej Italiji pa skupno 13.915.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija