PALČICA POMAGALČICA OBVEŠČA JAVNOST: Toliko denarja so porabili za posamezne stroške Krisovega zdravljenja

Koper

Društvo Palčica Pomagalčica, ki je v minulem letu z neverjetno humanitarno akcijo zbiranja denarja omogočila zdravljenje koprskega malčka Krisa Zudicha, je, kot so obljubili, objavilo stroškovnik do sedaj porabljenega denarja v letu 2019. Vanj je sicer všteta tudi donacija srbskega poslovneža Miodraga Kostića, ki je družini omogočil letalski prevoz v Los Angeles, skupni znesek stroškov v lanskem letu pa je približno 2.169.000 evrov.

Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki je ob zbiranju donacij za Krisa Zudicha, ki se je rodil z spinalno mišično atrofijo, poudarilo, da bodo javnost obveščali o porabi zbranega denarja. Obljubo so tudi izpolnili in objavili stroškovnik za leto 2019.

Zdravilo zolgensma, ki ga je Kris prejel v Ameriki, je stalo dobra dva milijona evrov, potem ko je podjetje Novartis odobrilo popust. Za zdravniško spremstvo za malčka so odšteli 6.000 evrov, za vizo pa dobrih 450. 129 tisočakov za prevoz z letalom je doniral Kostić, medtem ko je društvo krilo stroške od letališča do kraja namestitve družine v Los Angelesu v višini 200 evrov. Hotelska nastanitev je stala dobrih 2.300 evrov, najem stanovanja pa dobrih 18.850 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija