PALČICA POMAGALČICA OBJAVILA ŠTEVILKE STROŠKOV: "Cena leta je bila neprimerljiva s ceno otrokovega življenja"

Koper

Tudi po Krisovi vrnitvi domov je društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki sporočilo, koliko denarja so namenili za njegovo zdravljenje. Do konca marca so poravnali vsega skupaj nekaj manj kot 2.315.000 evrov stroškov.

Na družbenem omrežju Facebook je društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki javno objavilo, koliko denarja so namenili malemu Krisu Zudichu iz Kopra, za katerega se je lansko jesen v obsežni vseslovenski akciji zbralo 3,4 milijona evrov.

Zdravljenje v ZDA je Krisu otežila pandemija, bivanje tam je bilo vedno bolj ogrožajoče zanj, zato je z njim zaključil in se vrnil domov. "Oskrba s primerno hrano in nujnimi medicinskimi pripomočki je bila že otežena. Po pogovorih s staršema smo se obrnili na dobrodelne škratke iz Predsedniške palače in z veseljem nam je pomagal tudi gospod Andrej Šter. Poiskali smo ustrezen zasebni let, ki je dobil še zadnjo zeleno luč s pomočjo veleposlaništev. Cena leta 120.950,00 evrov je bila neprimerljiva s ceno otrokovega življenja," so zapisali v društvu.

????KRIS V VARNEM. OBJEMU VSEH NAS???? Zvedavi deček Kris je zaključil z zdravljenjem v ZDA. Prejetje najdražjega zdravila na...

Posted by Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki on Tuesday, April 7, 2020

Dodali so, da so bili stroški leta poravnani s strani Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZMPS), delno iz sredstev, ki so za Krisa ostali na njihovem računov in delno z donacijo Miodraga Kostića ter Gorenjske banke.

"S preostankom denarja na računu Palčice Pomagalčice smo v času bivanja Krisa v ZDA že pomagali 18 hudo bolnim otrokom in skupaj bomo risali še veliko zdravih nasmehov," so še ob objavi stroškovnika zapisali v društvu, kjer so zelo zadovoljni tudi s Krisovim napredkom, ki je iz dneva v dan večji.

????V OBJEMU SOČUTJA???? V času največje slovenske humanitarne akcije Podari življenje - Za Krisa ste dobrodelni škratki...

Posted by Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki on Tuesday, April 7, 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija