PALAČA GRAVISI-BUTTORAI PREJ IN POTEM: Tako je potekala prenova zgradbe, v kateri bodo uredili multimedijski center (VIDEO)

Koper

V mestnem jedru Kopra se je zaključila rekonstrukcija palače Gravisi-Buttorai, kjer bo odslej domoval Italijanski multimedijski center, prvi interaktivni in digitalni muzej italijanske narodne skupnosti.

Multimedijski center so vzpostavili v sodelovanju Obalne samoupravne skupnosti italijanske narodnosti in Italijanske unije, ki je tudi lastnica objekta.

Rekonstrukcijo in dozidavo palače GRavisi-Buttorai so izvedli v okviru strateškega projekta večkulturnega popotovanja med Slovenijo in Italijo skozi prizmo manjšin PRIMIS, ki se financira iz sredstev 1. razpisa za strateške projekte v okviru programa Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020. Italijanska unija v projektu nastopa kot vodilni partner.

Skupna vrednost projekta znaša 2,82 milijona evrov. 85 odstotkov tega zneska bo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj, preostalih 15 odstotkov pa partnerji v projektu.

Po opravljenih arheoloških raziskavah, gradbenih delih in prvih tehničnih preizkusih bodo zdaj vložili zahtevo za pridobitev uporabnega dovoljenja za lokacijo, ki bo tako gostila prvi multimedijski muzej enotne italijanske narodne skupnosti Slovenije in Hrvaške.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija