PAHOR, TONIN, HOJS IN DRUŽBA: Zakaj bi se mi držali pravil, če se jih vi ne? (FOTO, VIDEO, ANKETA)

Slovenija

Posnetki z včerajšnjega obiska Boruta Pahorja, Mateja Tonina in Aleša Hojsa v Črnomlju so poskrbeli za ogorčenje javnosti. Predsednik in ministra so se namreč sprehajali v večji skupini, brez zaščitnih mask in socialne distance, medtem ko se v času koronavirusa od državljanov zahteva prav to.

Na to so opozorili tudi v včerajšnji oddaji 24ur, kjer so ministra Aleša Hojsa vprašali, kakšno sporočilo so s tem poslali državljanom. "Škoda, ker niste posneli tudi samih sebe, svojih kamermanov, poročevalcev, ki so ravno tako stali drug ob drugem. Iskati dlako v jajcu, v nekem obisku, kjer smo želeli slovenski javnosti predstaviti, kako pomembno delo je tako policije kot vojske, potem pa ne pomesti pred lastnim pragom, se mi zdi neprimerno," je Hojs dejal v oddaji na Pop TV.

V svoj zagovor je dejal, da so stali na svežem zraku in da "nihče, resnici na ljubo, v tistem trenutku ni pomislil na to, da boste novinarji problematizirali nekaj, kar po moji oceni ni potrebno problematizirati".

Voditelj oddaje ga je spomnil, da je bilo prav to (druženje v skupinah, sprehajanje brez socialne distance, op. a.) problem v vikendu, ko so se ljudje sprehajali na Obali, zaradi česar je vlada tudi uvedla ukrepe in omejila gibanje na občine. Hojs je ponovno presenetil z odgovorom, da v zadnjih dneh bere "po spletnih forumih", da so si vlada in župani izmislili gužvo v tistem vikendu ter da novinarji poročajo, da tega sploh ni bilo. Nato se je popravil, da so tako poročali le na določenem portalu.

"Morda smo stali preblizu. To bomo popravili, naslednjič bomo stali tako, kot moramo stati, ampak mislim, da to ne sme biti udarna tema pri tem, kako se državljani vestno in zrelo obnašajo v tem času," je dodal Hojs ob koncu svojega včerajšnjega nastopa na omenjeni televiziji.

Obisk v Črnomlju

VIDEO utrinki današnjega obiska predsednika republike in vrhovnega poveljnika obrambnih sil Boruta Pahorja prui pripadnikih 72. brigade Slovenske vojske v Črnomlju.

Posted by Borut Pahor on Wednesday, April 15, 2020

Predsednik republike Borut Pahor, minister za obrambo Matej Tonin ter minister za notranje zadeve Aleš Hojs so se ob včerajšnjem obisku mejnega območja ob Kolpi zavzeli za podelitev izrednih pooblastil vojski na južni meji, saj menijo, da bo po koncu epidemije skoraj zagotovo nastopila možnost okrepitve poskusov ilegalnih prehodov južne meje. Aktivacijo 37. a člena zakona o obrambi po njihovih besedah podpirajo policija, vojska in domačini ob Kolpi.

Pred vami je anketa. Če jo prekriva oglas, stisnite X.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  16 .04. 2020 ob  17: 39
ne kritizirat...Počivalšek jim je dal sarviete in namesto na nos so jih porabili za marendo in kosilo.
vseved |  16 .04. 2020 ob  17: 04
Tudi Hojs ne bo dolgo.
čarli |  16 .04. 2020 ob  14: 05
Samo čakam, kdaj bo padla prva tožba, zaradi omejevanja gibanja.