Pahor se pridružuje boju proti nasilju nad ženskami

Predsednik republike Borut Pahor si je v okviru mednarodnih dni akcij proti nasilju nad ženskami danes ogledal stojnice društva Ženska svetovalnica in se s podpisom pridružil Ekipi za nenasilje, so sporočili iz urada predsednika. Pahor je ob robu dogodka opozoril, da se število žrtev telesnega ali duševnega nasilja nad ženskami povečuje.

V pogovoru z varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer je Pahor ugotovil, da je danes žrtev katere od oblik nasilja že skoraj vsaka tretja ženska, medtem ko je bila pred leti vsaka peta. Zato predsednik republike podpira prizadevanja društva za osveščanje ljudi o nedopustnosti nasilja, in to ne le nad ženskami in otroki, pač pa tudi nad moškimi.

Eden od razlogov za povečanje nasilja nad ženskami je po besedah Pahorja gotovo stiska. In če se bodo socialne stiske z reševanjem krize zmanjševale, se bo zmanjšal tudi obseg nasilja, upa predsednik republike.

Organizacija združenih narodov je za mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami razglasila 25. november. Akcije, ki se bodo začele na ta dan in se končale 10. decembra, so del svetovne kampanje za pravice žensk. Prva kampanja je potekala leta 1991, že leta 1997 pa so v njej sodelovale ženske nevladne organizacije v več kot 120 državah po svetu, so še zapisali v uradu predsednika republike.

3.000 evrov na mesec ni dovolj |  23 .11. 2013 ob  19: 03
Ta članek pove vse o njem -> http://www.rtvslo.si/slovenija/pahor-studentom-tudi-sam-se-borim-iz-meseca-v-mesec/232229#comments