Pahor poudaril velik pomen slovenskega plebiscita

Slovenija

Predsednik republike Borut Pahor je v nagovoru na slovesnosti ob dnevu samostojnosti in enotnosti na osnovni šoli dr. Ivana Korošca v Borovnici poudaril velik pomen odločitve, ki smo jo sprejeli na plebiscitu pred natanko 23 leti. Otroke je spomnil, da so generacija, ki je zrasla v novi državi in ji je bila samostojnost države položena v dediščino.

Poudaril je, da je ob plebiscitu vsem skupaj šlo za to, "da s skupnimi močmi naredimo domovino našo in državo boljšo". Pri tem je ocenil, da smo v marsičem uspeli. "Ne toliko in ne za vsakogar, kot smo upali takrat, a veliki premiki so bili narejeni," so Pahorjeve besede povzeli uradu predsednika republike.

Današnji čas po Pahorjevi oceni sicer "ni najboljši za našo domovino in naše ljudi, zato pa je tem bolj pomembno, da se ne vdamo in se naprej borimo".

Orožje današnjega časa - znanje

Učencem je Pahor položil na srce, da je znanje nujno za naš obstoj, zato jih je pozval, naj se učijo in naj bodo radovedni. "Prav znanje, radovednost in to, da se čim boljše učite, da čim več znate, prav to so orodja, s katerimi se lahko borimo za našo državo, za naš majhen narod. Če boste znali, to še ni zadosten pogoj, da boste tudi uspeli, ampak zagotovo pa je, da boste zelo težko uspeli, če ne boste znali," jim je dejal.

Župan občine Borovnica Andrej Ocepek pa je predsedniku republike čestital za delo, ki ga opravlja in poudaril, da je Pahor "mož beseda, predsednik vseh Slovencev", so še zapisali v sporočilu za javnost.

sveti jurij |  23 .12. 2013 ob  20: 58
Ta lolek naj si vakne prst v r.. in žvižga.