Pahor in Bratuškova danes na prizadeta območja

Kronika

Odprava škode, ki so jo v teh dneh povzročile vremenske razmere, se nadaljuje. Najbolj prizadete kraje si bosta danes ogledala tudi predsednik republike Borut Pahor in premierka Alenka Bratušek. Danes bo na večini prog stekel železniški promet, nekatere šole in vrtci pa ostajajo zaprti.

Na dobre vremenske razmere upajo predvsem delavci elektrodistributerjev, ki si prizadevajo čim prej zagotoviti električno energijo za vse odjemalce. Nekateri so brez elektrike že od petka. Šole in oddelki vrtcev so zaprti predvsem na teh območjih.

Ponoči je iz tujine prišlo 14 novih agregatov

Kot pravijo meteorologi, vremenska napoved za prihodnje dni ne kaže, da bi si lahko oddahnili. Danes so napovedane nove padavine in jugozahodni veter. Čeprav v normalnih razmerah takšno vreme ne bi bilo nič posebnega, lahko sedaj, ko so drevesa in objekti ujeti v ledu, povzroči še dodatno škodo na že prizadetih območjih. Ponovno je možna poledica.

Predsednik Pahor bo dopoldne obiskal Pivko, regijski štab Civilne zaščite v Postojni ter občino Loški Potok, kjer si bo ogledal škodo in se seznanil z razmerami na terenu. Predsednica vlade Alenka Bratušek in minister za obrambo Roman Jakič si bosta razmere po ledeni ujmi ogledala v Ljubnem ob Savinji.

Danes bo na terenu več kot 400 vojakov

Kot je za STA povedal poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan, bo danes na terenu več kot 400 vojakov, ki bodo med drugim pomagali čistiti ceste in pomagali pri prevozu. Na Jezersko bodo šli še trije oklepniki, eden bo namenjen medicinski oskrbi.

Danes in v prihodnjih dneh bo na več avtocestnih odsekih zaradi čiščenja posledic vremena oviran promet, občasno so možne tudi popolne zapore. Zaradi več poškodovanih varovalnih ograj ob avtocestah je povečana nevarnost, da vozniki naletijo na živali na cesti.

sveti jurij |  05 .02. 2014 ob  10: 07
Edini rezultat njunih obiskov bodo stroški poti in spremstva in nič drugega! Bratuškova in obrambni minister bi morala odstopit , ker sta delila pločevinaste značkice mornarjem, namesto da bi na teren poslala vse razpoložljive vojake in vojaško opremo in tehniko . Vojaki grejejo riti,oprema propada , ljudje pa so na robu preživetja,odrezani od sveta.