PADAVINE SE BODO RAZŠIRILE NAD VSO DRŽAVO: Opozorilo pred poledico in žledom v višje ležečih krajih

Slovenija

Danes bo oblačno. Padavine bodo dopoldne od juga postopno ponehale. Burja bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V soboto bo oblačno, padavine se bodo zjutraj in dopoldne od juga razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo večinoma deževalo, v severni polovici Slovenije pa sprva snežilo. Čez dan se bo meja sneženja dvigala. Predvsem ponekod na Notranjskem in Kočevskem bo v krajih med približno 500 in 1000 metri padal dež, ki bo zmrzoval.

Na Primorskem se bo krepila burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Opozorilo

V soboto se bosta ob padavinah od jutra do večera predvsem na območju Notranjske in Kočevske med približno 500 in 1000 metri nadmorske višine pojavljala žled in poledica. Omenjena pojava bosta zjutraj in dopoldne možna tudi v višjih legah osrednje in severovzhodne Slovenije, vendar bosta manj izrazita.

Obeti

V nedeljo bo oblačno, občasno bodo še padavine. Po nižinah bo deževalo. Burja na Primorskem bo zvečer ponehala. V ponedeljek bodo na vzhodu krajša obdobja sončnega vremena, drugod bo oblačno. Ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno še deževalo. Ob morju bo pihal jugo.

Vremenska slika

Nad severno in severovzhodno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim in severnim Sredozemljem pa ciklonsko območje. Od vzhoda doteka nad naše kraje vlažen in razmeroma hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo oblačno. Padavine bodo do popoldneva povsod ponehale. Burja ob severnem Jadranu bo oslabela. V soboto bo oblačno, padavine se bodo dopoldne od juga razširile na vse sosednje pokrajine. Meja sneženja se bo dvigala. Ob severnem Jadranu se bo krepila burja.

Biovreme

Danes in v soboto bo vremenski vpliv obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija