PA NE ŽE SPET! V predoru Markovec vozil v nasprotni smeri

Kronika

Ob 2.24 so policisti dobili informacijo, da skozi tunel Markovec v smeri proti Izoli osebni avto Clio vozi v obratni smeri, torej proti Kopru. Policisti so ustavili 24-letnega državljana Republike Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, ki začasno stanuje v Sloveniji. Sledi mu obdolžilni predlog in začasni odvzem vozniškega dovoljenja, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

V Babičih je nekdo vlomil v zidano barako in ukradel različno ročno orodje (ključe, izvijače, klešče, škarje ...), v skupni vrednosti 500 evrov. V Piranu je nekdo vlomil v stanovanje in lastnikom ukradel nakit, iz stanovanja v Strunjanu je nekdo ukradel prenosnik Apple, Mac 13", Ipad, gotovino ter več kosov zlatnine. Nekdo je vlomil tudi v hišo v Lokvi pri Sežani in ukradel hranilnik z gotovino.

V Kopru je nekdo prijavitelju ukradel nahrbtnik, v katerem je imel dokumente in gotovino. Državljanki Italije pa je nekdo prav tako v Kopru iz jakne ukradel mobilni telefon Iphone XS Gold, vreden 1200 evrov.

Na Ulici 15. maja v Kopru je nekdo s parkiranega vozila znamke BMW ukradel vse štiri pnevmatike. Danes ponoči pa so neznanci vlomili v prostore bencinskega servisa na Škofijah. Odnesli so večjo količino cigaret različnih znamk. Policisti zbirajo informacije.

Zbil peško in pobegnil, policija prosi za pomoč

V petek ob 15. uri je 32-letni voznik iz Sežane peljal od Senožeč proti avtocesti. Zaradi neprilagojene hitrosti ga je zaneslo izven vozišča, nato ga je ponovno vrglo na cesto in v brežino. Na kraju se je lažje poškodoval, alkotest pa mu je pokazal 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi mu obdolžilni predlog.

V petek popoldan je v Kopru padel 34-letnik z mopedom znamke Piaggio ZIP 25 in se lažje poškodoval. Vozil je po kolesarski stezi po Ferrarski ulici, ko je z mopedom želel zapeljati na pločnik, mu je pri vožnji čez manjši robnik spodneslo prednje kolo in je padel. Z njim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.78 mg/l. Pri tem je izjavil, da je užival alkohol po prometni nesreči, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil.

Ob 21. uri v petek je na Partizanski ulici v Sežani nekdo z osebnim avtomobilom na prehodu za pešce zbil 15-letno peško, zatem pa odpeljal. "Če je kdo videl prometno nesrečo, prosimo, da čim prej pokliče na 113 ali na anonimni telefon 080 1200 in policistom pomaga s podatki," prosijo na PU Koper.

V noči s petka na soboto so policisti zasegli avto 24-letniku, ki mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Ustavili so tudi 29-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0,44 mg/l. Obema sledi obdolžilni predlog. Sinoči pa so policisti v Luciji zasegli osebni avto 36-letni voznici, ki nima vozniškega dovoljenja. Tudi njej sledi obdolžilni predlog.

Kaj je pokazal poostreni nadzor?

V noči s petka na soboto so policisti na območju PU Koper poostreno nadzirali promet. Z alkotestom so preizkusili 94 voznikov, štirim je alkotest pokazal manj kot 0,52 mg/l, dvema pa več kot 0,52 mg/l. Poostren nadzor so ponovili v noči na nedeljo v Piranu. Odredili so 14 preizkusov alkoholiziranosti, eden je bil pozitiven (0,69 mg/l), vozniku sledi obdolžilni predlog.

Na območju PU Koper so policisti v minulem vikendu obravnavali tri ilegalne prehode državne meje. Postopki še potekajo. Sicer pa so policisti koprske policijske uprave v minulem vikendu intervenirali v 117 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 501 klic. Obravnavali so 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, dve z lažjimi poškodbami, trem voznikom so zasegli vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 10 vlomov in 17 tatvin. 15-krat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija