OVADEN TRENER ZARADI SPOLNIH ZLORAB MLADOLETNIC: Oškodovanki sta bili takrat stari 11 in 12 let

Kronika

Policija je končala štiri mesece trajajočo obsežno kriminalistično preiskavo spolnih zlorab mladoletnic in tožilstvu ovadila trenerja jahanja v enem od ljubljanskih konjeniških klubov. Primer temelji na pričanju žrtev in številnih prič, kriminalisti so opravili več kot sto razgovorov, poroča časnik Dnevnik.

Fotografija je simbolična. 

"Pretekli teden je bila na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zoper znanega storilca podana kazenska ovadba zaradi suma storitve več kaznivih dejanj spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, po 173. členu kazenskega zakonika na škodo dveh oškodovank. Več podatkov oziroma odgovorov na vprašanja zaradi preprečitve ponovne viktimizacije žrtev ne moremo posredovati," je za Dnevnik pojasnila tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Aleksandra Golec.

Gre za odmevno zgodbo, ki jo je Dnevnik na podlagi pričanja dveh deklet razkril lani oktobra. Po navedbah Dnevnika sta oškodovanki dekleti, ki sta spregovorili za časnik. Spolne zlorabe naj bi se začele pred nekaj več kot desetimi leti, ko sta bili zdaj odrasli oškodovanki stari 11 in 12 let.

Po policijski preiskavi je primer zdaj po poročanju Dnevnika v rokah tožilstva, ki mora pripraviti obtožnico in speljati dokazni postopek na sodišču.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija