OTROKA V AVTU NA SONCU, STARŠA PO NAKUPIH: Namesto zahvale je reševalcem mati izrekla te besede

Kronika

Zgodilo se je v Zadru včeraj popoldne, na parkirišču pred enim od večjih trgovskih centrov. Čeha sta pustila v avtomobilu dva otroka in šla po nakupih. Kot so za medije povedali očividci, so na starša čakali 40 minut.

Otroka sta v dobrem zdravstvenem stanju, so danes sporočili s policije. Obvestilo, da se v razgretem avtomobilu na parkirišču enega od trgovskih centrov nahajata dva otroka, so dobili včeraj popoldne. Obvestili so jih mimoidoči, ki so poklicali tudi reševalce nujne medicinske pomoči.

Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa dva otroka, mlajši je spal. Okna so bila delno odprta. Odprta so bila tudi vrata, a jih je starejši otrok zaprl, ker so motila parkiranje drugih avtomobilov, so sporočili s policije. O dogodku bodo obvestili državno tožilstvo in na podlagi meddržavnega policijskega sodelovanja tudi češko policijo, saj bi se zadeva lahko končala tragično.

Po neuradnih informacijah naj bi mlajši otrok imel okoli dve leti, starejši pa okoli pet. Opazil naj bi ju mimoidoči, ko je šel do svojega avtomobila. Starejši deček naj bi poskušal prebuditi mlajšega bratca, ki naj bi bil videti v zelo slabem stanju. Mimoidoči je takoj odprl vrata avtomobila in poklical nujno medicinsko pomoč. Na kraj so prispeli v nekaj minutah in dečka prestavili v reševalno vozilo, kjer so mu nudili prvo pomoč.

Hip za tem naj bi že bili na kraju policisti, staršev pa še celih 40 minut ni bilo od nikoder, poročajo hrvaški mediji. Moški, ki je poklical prvo pomoč, jih je odšel iskati v trgovino. Nato naj bi se prikazal oče, ki naj bi pričel vpiti na starejšega dečka, medtem ko je ta sedel v reševalnem vozilu. Reševalka naj bi mu dejala, da sin ni nič kriv in da jih je poklical moški, ki jih je opazil same v avtomobilu.

Nato naj bi prišla še mati, ki naj bi hitela zatrjevati, da so pustili odprto okno in da je eden od otrok spal. Reševalci naj bi ji pojasnili, da so otroka komaj rešili, ona pa naj bi jim na to namesto zahvale dejala 'fu** off'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija