OTROKA NI POSILIL, GA JE PA IZSILJEVAL? Ravnateljica ne razkriva, kaj se je dejansko zgodilo

Slovenija

V javnost je prišel zapis, da je konec prejšnjega tedna romski učenec na OŠ Dr. Franceta Prešerna v Ribnici na stranišču posilil mlajšega dečka. Zapis se je razširil tudi po družbenem omrežju. Odzvala se je tamkajšnja ravnateljica Andreja Modic, ki je povedala, da gre za laž. Kaj natančno se je zares zgodilo na njihovi šoli oziroma v njeni bližnji okolici, pa ni želela povedati, piše Delo.

Slika je simbolična.

Kot je za Delo povedala Modiceva, so bili na šoli policisti, ki obravnavajo kaznivo dejanje, a naj to ne bi imelo povezave s spolno nedotakljivostjo. Z informacijami so bili zaradi vpletenih mladoletnih oseb skopi tudi na ljubljanski policijski upravi. Kot so povedali, so prejeli prijavo zaradi suma izsiljevanja.

Svet staršev je zaradi razjasnitve okoliščin dogodka za danes sklical sestanek s starši. Ravnateljica naj bi svetu zagotovila, da ne prikriva ničesar, naj bi pa na sestanku pojasnila, kaj se je dogajalo izven šolskih zidov.

O dogodku so poročali različni mediji, med drugim tudi o tem, da naj bi ravnateljica vsem seznanjenim zabičala, da zadeva ne sme priti v javnost. To naj bi zahtevala celo od policistov. Avtor članka se je po poročanju Dela skliceval na pismo, ki naj bi prispelo na uredništvo in v katerem bralec pravi, da kljub zapovedi, da o dogodku ne sme govoriti, ni mogel stati križem rok.

Zaradi netočnih navedb, da se je na omenjeni šoli zgodilo že več kriminalnih dejanj, ki naj bi jih zakrivili predvsem romski učenci, je demanti članka zahtevala tudi PU Ljubljana.

Deli novico: