OSUMLJENKA ZA UBOJ SOPROGA NA PROSTOSTI: Da je bil nasilen, potrdile tudi priče

Kronika

Izvenrazpravni senat je po pritožbi odpravil pripor za 47-letno osumljenko petkovega uboja v Staršah. Osumljenka se sklicuje na obrambo pred nasiljem moža, zato je senat odločil, da ni ponovitvene nevarnosti in da ni nagnjena k nasilnemu vedenju. Tožilstvo se ne more več pritožiti, tako da je odločitev dokončna.

Foto: Mariborinfo/Jaka Arbutina

Policija je bila z informacijami o uboju skromna. Mediji pa poročajo, da je v sporu umrl 48-letni športni novinar Aleš Tihec, v domači hiši v občini Starše naj bi ga zabodla njegova 47-letna žena.

Kot so v ponedeljek sporočili s Policijske uprave Maribor, so policisti 47-letni osumljenki v petek zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja odvzeli prostost. V nedeljo popoldne so jo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ta je po zaslišanju, ki je trajalo pozno v noč, zoper njo odredil pripor.

BONUS VIDEO: S čim je bila onesnažena Rižana, smo priča ekološki katastrofi?

Policisti so obvestilo o dogodku dobili v petek okoli 15. ure. Patrulja iz policijske postaje Rače je na kraju dogodka našla moškega, ki ni kazal znakov življenja. Zdravnik in ekipa nujne medicinske pomoči mu niso mogli več pomagati, zato je zdravnik potrdil njegovo smrt.

Kriminalisti so doslej ugotovili, da je osumljenka v petek okoli 14.45 med prepirom moškega zabodla v predel prsnega koša. Ta je ob tem dobil tako hude poškodbe, da je na kraju dejanja umrl. Predmet, s katerim je osumljenka storila kaznivo dejanje, so kriminalisti našli na kraju dejanja. Policija sicer doslej v njuni zakonski skupnosti ni posredovala, so navedli na policiji.

Foto: Mariborinfo/Jaka Arbutina

Osumljena se po poročanju spletnega Večera sklicuje na obrambo pred nasiljem moža, izpoved o nasilju naj bi potrdile tudi priče. Odvetnica osumljene Vesna Györkös Žnidar je kot argumente za pritožbo na odreditev pripora nanizala, da je osumljena sama poklicala medicinsko pomoč in po navodilih dispečerke skušala moža oživljati. Ker je šlo za razmerje med zakoncema, istovrstnega kaznivega dejanja po navedbah odvetnice tudi ne more dokončati ali ponoviti.

Izvenrazpravni senat se je strinjal z njenimi navedbami, zato je sklep preiskovalnega sodnika spremenil in odpravil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  22 .04. 2022 ob  07: 17
Pri prvi objavi sem napovedal, da bo na koncu še oproščena... ženske kvote v sodstvu so pa razlog oziroma žesnka "solidarnost in žensko razumevanje takih zadev".