Osmerica za direktorja izolske bolnišnice

Izola

Na razpis za direktorja Splošne bolnišnice Izola (SBI), ki se je iztekel v začetku tedna, je prispelo osem prijav, je za STA povedala predsednica sveta zavoda Janja Pavšič. Odpiranje prijav bo potekalo prihodnji teden.

Najprej bo ožja komisija, ki so jo imenovali na zadnji seji sveta zavoda, preverila, če so prispele prijave popolne, nato pa bodo sklicali tudi sejo sveta zavoda, je še pojasnila Pavšičeva.

Razpis za štiriletni mandat

Za zdaj še ni znano, ali se je na razpis prijavil tudi sedanji vršilec dolžnosti direktorja Radivoj Nardin.

Svet SBI je razpisal prosto mesto direktorja zavoda za dobo štirih let. Med pogoji za zasedbo položaja so univerzitetna izobrazba pravne, ekonomske ali medicinske smeri, najmanj pet let delovnih izkušenj z ustreznimi organizacijskimi in upravljavskimi znanji, znanje slovenskega in italijanskega ter enega izmed svetovnih jezikov. Kandidati morajo k prijavi priložiti tudi program dela.

Je med osmerico tudi zdajšnji v.d. direktorja Radivoj Nardin?

Bolnišnica že leta v resnih finančnih težavah

SBI se že vrsto let ukvarja z resnimi finančnimi težavami. Zaradi težav pri izplačilu januarskih plač je februarja skoraj prišlo do stavke zdravstvenega osebja, kar je preprečilo šele izplačilo avansa s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V lanskem letu je bolnišnica sicer presenetljivo ob 39,64 milijona evrov realiziranih prihodkov izkazala celo minimalen presežek.

Deli novico:

čebela |  06 .05. 2015 ob  22: 10
ma dajte no,.. to je ena sama burleska. pavšičeva na mest upredsednice,..ma kako je sploh prišla do tam,..nardin direktor? ma bog se usmili,...

lahko se prijavi ne vem kak strokovnajk, vendar nima šans. Kaj pavščičeva se je prijavila? namreč, ona mora imeti funkcjo,..ker samo tako diha,.. ma narediti ne zna nič. Zaenkrat ima še zaščiten hrbet,.. zanimivo,.. sedajni, bivši župan,.. doktorji.
Eneja |  12 .04. 2015 ob  01: 34
delikatesa - Istra
Pomlad |  10 .04. 2015 ob  08: 56
-2
Svoboda narodu, Svoboda Janši. Radivoj Nardin za predsednika generalnega direktorja uprave Bolnišnice Izola. Zlobni jeziki ne bodo ustavli pomladne poti demokratizacije Slovenije in tudi Izole. Svoboda Janši, predsedniku SDS in prihodnjemu predsedniku Vlade RS, svoboda Nardinu, prihodnjemu generalnemu predsedniku direktorju uprave Bolnišnice Izola. Za Pravico! Za Resnico!
@tringelt |  10 .04. 2015 ob  07: 42
Ja, ki Nardin je od Popoviča in Janja Pavšič tudi. Ma ne piši štroncade
tringelt |  10 .04. 2015 ob  07: 04
-1
kakšn raspis kakšne limonade,direktor bo tisti ki je najbližji lopovičevskom koritu,že v naprej je odločeno kdo bo upravljo sbi
Ma |  10 .04. 2015 ob  06: 10
jaz sem večkrat v delikatesi,ma nisem videl še Nardina!
Odbor 2015 |  09 .04. 2015 ob  21: 49
-1
Free Nardin and Free General Hospital Izola Manager, Free Janša, Free Bavčar, Free Časar, Free Krkovič. Free Wolf, Against Slovene Communists and Corrupted Judgment, SDS Forever, Nardin General Manager, Janša Father of the Nation President of EU.
Ko BofgJahve |  09 .04. 2015 ob  21: 31
-1
Svet mine in njegove želje tudi, kdor pa dela Božjo voljo ta živi vekomaj. Večno življenje pa je to, da spoznavajo tebe edinega Boga in njega, ki si poslal Jezusa Kristusa. Pravični podedujejo zemljo in bodo na njej prebivali večno. Krotki se bodo radovali obilice miru. Dobro je vzeti pri jw.org/si brezplačen biblični pouk, da se ne tava v temi v teh kritičnih časih konca te satanove hudobne stvarnosti. Vse prerokbe iz biblije do sedaj so se uresmičile. Streznit se je treba. Ves brezbožen in sleherni del satanovega sveta bo izginil, da bo spet rajsko kot je bilo na začetku. Temne sile narave zdaj šopajo, da nimate pojma kako zapeljujejo in zaslepijo um mnogim.
To |  09 .04. 2015 ob  20: 44
-1
kaj naj bi pomenilo "enega od svetovnih jezikov"?Kako je možen tak lapsus pri tako važni zadevi,ha Janija?
Svetovni jeziki so vsi ki jih poznamo oziroma imajo tak status.!!!Torej je potrebno striktno navesti kateri jeziki pridejo v poštev.!!lp
@še sedaj ne vem |  09 .04. 2015 ob  19: 58
Vprašaj kamjonđijo - Nardin. On dobro ve, kje je delikatesa. Tam naklada penzjonerjem
Se sedaj ne vem |  09 .04. 2015 ob  19: 44
Kje je delikatesa
marjan  |  09 .04. 2015 ob  19: 24
Ojojojojoj,pa ne neki odbori ,ki podpirajo s pomočjo cerkve,nehajte mešat politiko,življenje in vero neke verske skupnosti.Po ustavi je cerkev ločena od države,še vedno.
Rajši predlagajte,pritisnite kot javnost,da ni potrebno plačevanje parkirnine na tako velikem zemljišču bolnice.Zgrajena je bila tudi s samoprispevkom,mesečnimi odtegljaji zaposlenih da bi dobili novo bolnico.Red na parkirišču se da uredit z rampo,a potrebno je poskrbeti za dovolj parkirnih mest.Pa ja ni problem najprej z bagerjem poravnat nekaj dodatnega zemljišča,nasuti tampon kot so drugje makadamska parkirišča.Prepričan sem,da bi s pravimi potezami pritegnili k delu tudi kakega privatnika,malo akcije,nekaj plačila.A najlepše je postaviti parkomat,pol ure prosto potem pa plačaj.Kdo pa gre na obisk pacientu ali na pregled v ambulanto v pol ure?Dokler parkiraš,greš tja in nazaj pa je pol ure.Čakanje v ambulantah po tri,štiri in več ur je le potuhnjeno kasiranje. Vsi trgovski centri pa imajo prosto za stranke.
1