ORGANIZATORJI PORTOROŠKEGA TURNIRJA PO KLAVRNEM ZAČETKU: Kampanja "močna in pomenljiva", v čem je torej težava?

Piran

Z uradno otvoritvijo se je v ponedeljek v Portorožu pričel teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava. Turnir, ki je v Slovensko Istro pripeljal številna velika imena ženskega tenisa, pa je razočaral že na prvi dan glavnega dela. Tako na otvoritvi kot na večerni tekmi, na kateri je za nameček igrala ravno velika senzacija Emma Raducanu, so tribune bolj kot ne samevale. Ob pričetku turnirja z nagradnim skladom dobrih 250.000 ameriških dolarjev se je tako pojavilo vprašanje, koliko je za promocijo tako pomembnega dogodka naredila Teniška zveza Slovenije in če je bilo to res dovolj. Odgovore smo poiskali pri organizatorjih.

Organizatorji zagotavljajo, da so tako letos kot lani – turnir WTA250 v Portorožu namreč poteka že drugo leto zapored – turnir podprli "z močno in pomenljivo komunikacijsko kampanjo". Kot razlagajo, so v ospredje postavili naše najboljše teniške igralke ter jih opisali z besedami, ki odražajo tisto, kar zares definira ženske, torej lastnosti, ki jih delajo najboljše, pravi vodja marketinga in odnosov z javnostmi pri Tenis Slovenija, Tea Starc. V letošnjem letu se jim je pridružila tudi častna ambasadorka turnirja, edina Slovenka z zmago na turnirju za grand slam, Mima Jaušovec.

"Poslužili smo se tudi pestrega komuniciranja prek različnih komunikacijskih kanalov tako interne kot eksterne javnosti. Oglaševanje vključuje tako klasično oglaševanje na oglasnih panojih, radijskih postajah, tiskanih oglasih v revijah, velik poudarek pa smo dali tudi digitalnemu oglaševanju, saj sledimo modernim smernicam. Vključili smo tudi lokalne medije, saj verjamemo, da lahko lokalno prebivalstvo pripomore k vzdušju na dogodku. V barve turnirja smo obarvali celoten Portorož, tako da lahko vsi prisotni, tudi turisti, vidijo, da se v mestu odvija teniški turnir," pravi Starčeva.

Priznava pa, da so bile informacije o nastopih najboljših igralk zelo pozne, na primer za prihod Emme Raducanou so izvedeli šele štiri dni pred pričetkom turnirja.

"Zavedamo se, da je vrhunski ženski tenis ob pomanjkanju svetovnih zvez trenutno v krizi, kar se odraža pri obisku na večini teniških turnirjev podobnega ranga," je pojasnila in dodala, da verjamejo, da bo obisk večji ob koncu tedna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  16 .09. 2022 ob  11: 59
-1
Se je vedelo kdaj bo v Kopru tekmovanje v plezanju, ne.
Se je vedlo kdaj bo prvenstvo v dirkanju v Il.Bistrici? Ne.
Se je vedelo da je tenis? Ne.

Vedo, ampak samo izbrani.

Pjero Shriba |  16 .09. 2022 ob  10: 30
Ljudje ne hodijo na turnirje zgolj zaradi tenisačic , ampak tudi zaradi mondenosti krajev.
Portorož ni mondeni kraj.
Celo Umag ga prekaša.

kanarin |  16 .09. 2022 ob  08: 54
@Opzaovalec ma po mojem tu ni bil glavni problem komunikacija oz promocija. Če pač zanimanja in interesa ni , ne pomaga nobena promocija- ker vse skupaj enostavo inoriraš. Sam enostavno ne verjamem da povprečni šporni navdušenec ne bi (že davno nazaj) vedel za ta turnir. Sam sem seveda to vedel - že mesec enazaj, ampak pritegnilo me enostavno ni (sem iz Kopra). No, mogoče me je malo zamikalo ko sem izvedel da se bo turnirja udeležila tudi (atraktivna) Raducanu ampak me je volja nekako tudi hitro minila. Enostavno ni neke prave želje oz zanimanjka. Kot zdaj vidim, bi se dejansko precej bedno počutil na praktično praznem stadionu - kot da spremljaš nek random amaterski turnir (stile raznorazni turnirji na teniškem centru Bonifika) - ne pa profesionalni WTA 250 turnir. Tu ni kaj skrivat - ta turnir je letos pač polom - seveda predvsem zaradi (ne)zainteresiranosti publike oz na splošno slovenske javnosti. Vprašanje če ga bodo v prihonje še kdaj organizirali.
kanarin |  16 .09. 2022 ob  08: 40
Točno tako, pač očitno zanimanja za ta tenis ni. promocija gor ali dol. Emma Raducanu je seveda znano ime, ampak predvsem na račun enega fleša lani, od tiste zmage ni več imela omembe vrednih uspehov. Tamara Zidanšek pa tudi nekaj podobnega - po uspehu kariere tudi ni dosegla nič več odmevnega - in ponavadi v zadnjem času na turnirjih izpade že v prvem kolu. Kaja Juvan, ok solidna in mlada perspektivna igralka, ampak tudi (še) ni neka zvezda, da bi ravno pritegnila folk na teniški stadion.

Je pa definitivno res tudi to kar pravijo organizatorji - svetovni ženski tenis je že nekaj zadnjih let v krizi. Kje so časi , ko so vsi poznali svetovne zvezde ženskega tenisa, kot so Chris Evert, Martina Navratilova, Steffi Graf, Monika Seleš, Martina Hingis, nazadnje Serena Wiliams... in predvsem rivalstvo med njimi. Ok, zdaj je najboljša Iga Swiatek, iz glave oz na pamet pa sam iskreno ne znam našteti nobene druge igralke iz TOP 10.
Opazovalec |  16 .09. 2022 ob  08: 33
Ma kaki komunikacijski kanali........danes čul prvič....????????????
Hiphop |  16 .09. 2022 ob  07: 13
Stronzo se vleče iz dreka! Priznaj da ni zanimanja za tenis pri nas in pika! Kr naj bo cimbolj prazno! Folk nima kaj za jest v hladilniku oni neki nabijajo s tem pof....nim tenisom!