ORGANIZATORJI ILEGALNIH PREHODOV MEJE: Letos pred sodnika že 80 oseb

Koper

Letos je bilo na območju Policijske uprave Koper k preiskovalnemu sodniku privedenih že 80 organizatorjev ileglanih prehodov, do danes je bilo odrejenih 72 priporov, poročajo s PU Koper. Poleg tega so kriminalisti pet ilegalnih prebežnikov s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika zaradi ponarejenih listih in tudi zanje je bil odrejen pripor. Obravnavali so 125 kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja države.

Letos so na območju PU Koper obravnavali že 3439 ilegalnih migrantov, lani v enakem obdobju pa 885.

Pred dvema dnevoma se je ob bežanju ilegalnih prebežnikov zgodila prometna nesreča, o kateri smo že poročali. Prav tako v sredo ob 22.54 pa so policisti PP Sežana ustavili vozilo britanskih registrskih oznak, ki ga je vozil 39-letni državljan Irana z urejenim statusom v Veliki Britaniji. V vozilu je bilo še 9 ilegalnih prebežnikov
(državljani Irana).

Vozniku je bila odvzeta prostost in zaseženo vozilo Mazda 5. Z zbiranjem informacij je bilo tudi v tem primeru ugotovljeno, da je organizator še en potnik, 22-letni državljan Irana, z urejenim statusom v Italiji. Vsi migranti so prišli v Slovenijo nelegalno peš, zatem sta jih prevoznika pobrala v okolici Jelšan. Oba prevoznika sta bila pripeljana preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Deli novico:

Farsa |  11 .11. 2018 ob  08: 20
Kdo stoji za migracijo.....cigavi interesi
Koliko |  09 .11. 2018 ob  16: 02
Pa jih ne najdejo?