OPOZORILO ZA JUGOZAHOD DRŽAVE: Zvečer in ponoči možne močnejše nevihte s sunki vetra, nalivi in točo

Slovenija

Na juhozahodu so ponoči še možne nevihte s sunki vetra, nalivi in točo, drugod pa bodo možne občasne krajevne padavine. V drugi polovici noči bodo padavine slabele in do jutra večinoma ponehale. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo dopoldne se bo razjasnilo, čez dan bo večinoma sončno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes zvečer ter v prvi polovici noči na sredo so predvsem v jugozahodni Sloveniji možne močnejše nevihte s sunki vetra, nalivi in točo.

Obeti: V četrtek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Razmeroma sveže bo. V petek bo spet bolj spremenljivo s plohami in popoldne tudi nevihtami.

Osrednji in južni del Slovenije je v ponedeljek zajelo neurje z močnejšimi nalivi in sunki vetra ter točo. Nevihta se je razbesnela nad Kočevjem in za seboj pustila precejšnjo škodo. Na območju Velikih Lašč so zaradi velike količine toče aktivirali celo plužno službo, toča pa je precej poškodovala poljščine in vrtnine. Nekaj gospodinjstev je ostalo brez električne energije, po podatkih Elektra Ljubljana so preskrbo že vzpostavili.

Tudi v nedeljo se je razbesnelo neurje, zajelo je predvsem osrednji in vzhodni del Slovenije. Veter je dosegal hitrost celo nad 100 kilometrov na uro in odkrival strehe ter podiral drevesa. Gasilci so na Ptuju v nedeljo prekrili 40 odkritih streh ter iz 79 objektov izčrpali meteorne vode. Ob tem so morali s cest odstraniti 21 podrtih dreves. Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije je po neurju na podlagi obvestil krajanov našli skoraj 300 mrtvih ptic.

Vremenska slika: Nad našimi kraji se zadržuje hladna fronta, prek severnega Sredozemlja pa se proti Jadranu pomika nov ciklon. Pri tleh doteka k nam od vzhoda vlažen in hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo bolj pogoste in izrazitejše na območju severnega Jadrana. V sredo se bo od severa postopno jasnilo, zjutraj se bodo nevihte umaknile nad srednji Jadran. Zapihala bo šibka do zmerna, v Kvarnerju in pod Velebitom tudi močna burja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija