OPICA SPROŽILA PREISKAVO: Poklicala je policiste (FOTO)

Svet

Policisti v Kaliforniji so v soboto zvečer po klicu v sili, ki se je nenadoma prekinil, odhiteli v živalski vrt, da bi preiskali morebitno nevarnost. Po prihodu pa so kmalu ugotovili, da je klic v sili opravila opica, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Šerifovi namestniki v okrožju San Luis Obispo so klic izsledili do pisarne v živalskem vrtu Zoo to You, 320 kilometrov severno od Los Angelesa, vendar pri prihodu niso našli nobenega človeka v težavah.

Odločili so se, da bodo sprožili preiskavo, a so kmalu ugotovili, da je klic opravila kapucinska opica z imenom Route. "Očitno je Route vzel mobilni telefon, ki je bil v vozilu, s katerim se vozi po 40 hektarjev velikem območju živalskega vrta," je zapisano na družbenih omrežjih šerifovega urada.

Our Deputies have seen their fair share of "monkey business" in the County. But nothing quite like this. It all started...

Posted by San Luis Obispo County Sheriff's Office on Monday, August 15, 2022

Kapucini so posebno radovedna bitja, ki uživajo pri stiskanju predmetov, ki jih vzamejo v roke. "In ravno to je Route tudi storil ter slučajno vnesel pravo kombinacijo številk in nas poklical," so še zapisali pri uradu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija