OPERNI SPEKTAKEL NA SPREMENJENI LOKACIJI: Arije bomo poslušali v dvorani sv. Frančiška v Kopru

Koper

Prizorišče veličastnega opernega spektakla, ki bo občinstvu postregel s koncertom opernih arij znanega italijanskega skladatelja Gioachina Rossinija, združenih pod imenom "Rossini! Rossini! Bravo bravissimo" se zaradi nestanovitnega vremena seli v dvorano sv. Frančiška na Martinčevem trgu v Kopru. Ura in datum ostajata nespremenjena, koncert bo v nedeljo, 22. julija, ob 21. uri.

Društvo Societa' Filarmonia z Alfredom Barchijem na čelu, ki se je koprskemu občinstvu prvič predstavilo leta 2014 z znamenito Rossinijevo opero Seviljski brivec, tudi tokrat pripravlja nepozabno glasbeno doživetje. S pestrim glasbenim repertoarjem, ki obsega 18 opernih arij, se bodo namreč poklonili velikemu italijanskemu opernemu skladatelju Gioachinu Rossiniju. Njegove arije bo letos prepevalo sedem odličnih opernih pevcev, Sabina Willeit in Vilma Ramirez Alvarez, (sopran), Inez Osina Rues (mezzosopran), Hui Jin in Li Biao (tenorja), Tan Qipeng, (bariton) in Neven Stipanov (bas), ob spremljavi orkestra Società Filarmonia, ki ga vodi Alfredo Barchi.

Peli bodo tudi v beneškem narečju

Kot je na novinarski konferenci povedal Barchi, program koprskega koncerta sestavljajo "medley" arije in instrumentalne skladbe iz najbolj znanih Rossinijevih del, od že omenjenih Seviljskega brivca in Pepelke do Wilhelma Tella. "Koprsko občinstvo bo verjetno znalo ceniti tudi arijo iz Beneške regate z besedilom v beneškem narečju," je še dodal.

Operno glasbo želijo približati mlajšim generacijam

Il carro di Tespi oz. Tespisov voz, ki ga Koper letos gosti že tretjič, želi s koncerti na najlepših trgih dežele Furlanije Julijske Krajine in na celotnem obmejnem območju italijansko operno glasbo približati širšemu občinstvu. Predvsem pa mlajšim generacijam, ki v resnici nimajo prave možnosti doživljati in gojiti visoke kulture. Barchi si zadnjih nekaj let prizadeva projekt pripeljati tudi v Slovenijo in na sosednjo Hrvaško.

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim, kupite jih lahko tudi prek spleta.

Deli novico: