OPAZUJEJO HIŠE IN NAVADE STANOVALCEV! Bodite še posebej pozorni, opozarjajo koprski policisti

Kronika

V Dutovljah je nekdo vlomil v hišo. Pregledal je vse prostore, nato pa ukradel predmete iz rumene in bele kovine ter gotovino v različnih bankovcih.

Policisti in kriminalisti pri preiskavah vlomov ugotavljajo, da se storilci velikokrat pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja. Opazujejo hiše in navade stanovalcev, vlamljajo pa največkrat v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar.

"Občane pozivamo, da nas obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja. Svetujemo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas (sprehod, odhod v trgovino ipd.), v hiši pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik – hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste," sporočajo na PU Koper.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 157 klicev. Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali en vlom in štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile štiri intervencije. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 121 ilegalnih prehodov državne meje.

Včeraj popoldan so v Kubedu ustavili osebni avto Alfa Romeo karavan, švicarske registracije. Poleg voznika, 38-letnega državljana Hrvaške, je bilo v vozilu še osem državljanov Sirije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija