OPAZITE NASAD KONOPLJE? Med dirko po Španiji ga je razkril posnetek s helikopterja (VIDEO)

Svet

Katalonska policija je na terasi strehe večstanovanjske hiše ob trasi dirke po Španiji zasegla 40 sadik konoplje. Prepovedano dejavnost je med prenosom Vuelte, kjer rdečo majico vodilnega nosi Slovenec Primož Roglič, razkril posnetek iz zraka.

Policisti so se v kraj Igualada, ki leži severozahodno od Barcelone odpravili, potem ko so na družabnih omrežjih opazili posnetek sobotne etape, poroča britanski The Guardian. 

"Preko družabnih omrežij smo prejeli informacijo, da je na strehi večstanovanjske hiše v Igualadi gojišče konoplje. Začeli smo s preiskavo, ta je še v teku, a smo že zasegli 40 sadik. Zaenkrat aretacij ni bilo," je sporočila policija. Policija še ni ugotovila, kdo je lastnik sadik, saj terasa na strehi ni povezana s stanovanji, še piše The Guardian.

Sobotno etapo je sicer dobil kolesar Sunweba Nemec Nikias Arndt, po torkovi 11. etapi pa je majico vodilnega oblekel Roglič (Jumbo-Visma). Zadnja tritedenska dirka v letošnji sezoni se bo končala 15. septembra.

To pa ni edini primer tega tedna, ko so v Španiji našli prepovedano gojišče konoplje. V torek so policisti v Extremaduri javnosti sporočili, da so v zahodni španski regiji zasegli največje gojišče konoplje doslej. Konec avgusta so na kmetiji blizu Alcuescarja, kjer je bila skrita plantažo, našli 22.000 sadik konoplje in 281 kg sadik konoplje, ki je bila že v fazi sušenja, ter veliko opreme za gojenje. Gojenje konoplje je v Španiji kljub pozivom k legalizaciji še vedno zakonsko prepovedano.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija