ONA 2022 PO IZBORU POSLUŠALCEV RADIA 94: Bistriška zborovodkinja, ki vodi sedem pevskih zborov (FOTO)

Slovenija

Na tradicionalni slovesnosti v Postojni je letošnje priznanje Ona 2022 po izboru poslušalcev Radia 94 prejela zborovodkinja Cerkvenega mešanega pevskega zbora Zvon iz Ilirske Bistrice Damjana Kinkela. Akademska sakralna glasbenica in profesorica glasbe omenjeni zbor, ki bo jeseni obeležil 40-letnico, vodi od leta 2000.

Nagovor predsednice države Nataše Pirc Musar. Foto: Bor Slana/STA

Slavnostna govornica na slovesnosti v Jamskem dvorcu je bila predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Kinkela, ki je osvojila tokratni naziv Ona ali on leta 2022, je po navedbah organizatorjev od leta 2000 tudi organistka v župnijski cerkvi svetega Petra v Ilirski Bistrici. Poje pri Mešanem pevskem zboru Glasbene matice v Ljubljani, je članica Slovenskega Cecilijinega društva in članica uredniškega odbora revije Cerkveni glasbenik. Zaposlena je kot učiteljica glasbe na dveh osnovnih šolah in tudi zborovodkinja šestih osnovnošolskih pevskih zborov.

Damjana Kinkela. Foto: Facebook Radio94

Radio 94 je priznanja prvič podelil leta 1995, leto po ustanovitvi radijske postaje. V tokratni akciji se je za naziv Ona ali On potegovalo 17 kandidatov in kandidatk, svoj glas zanje je oddalo več tisoč poslušalcev. Regionalna radijska programska mreža s sedmimi frekvencami pokriva predvsem območje primorsko-notranjskih občin, precejšen del Ljubljanske kotline, z digitalno radijsko frekvenco pa celoten zahodni del države.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija