OLIMPIJSKA BAKLA JE OBISKALA OBALO: V Koper so z njo priveslali, v Piranu pa tekli okrog jezera (FOTO, VIDEO)

Koper

3. maja je iz Bovca na pot krenila slovenska olimpijska bakla. Do 23. julija bo na poti po Sloveniji obhodila vseh 212 občin. Od četrtka do danes se je mudila na obalno-kraškem območju, med drugim v Kopru in Piranu.

V Koper, natančneje v Luko Koper, sta z baklo priveslali vrhunski kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, ki sta se pred nekaj dnevi z odličjem vrnili s svetovnega prvenstva v Szegedu.

Kajakašicama in jadralki Veroniki Macarol je veliko športne sreče in uspeha na prihajajočih olimpijskih igrah v Tokiu zaželel tudi koprski župan Aleš Bržan. Lepe želje je finančno podprla Mestna občina Koper.

????Danes smo v Kopru na posebnem sprejemu pričakali slovensko olimpijsko baklo, ki sta jo v Luka Koper priveslali Špela...

Objavil/a Aleš Bržan dne Sobota, 22. maj 2021

Bakla se je ustavila tudi v piranski občini, kjer si jo je skupina športnikov simbolično predajala med tekom okoli jezera v Fiesi. Z jadralko Tino Mrak je krog okoli jezera odtekel tudi podžupan Karlo Radovac. Dogodka so se udeležili številni odlični slovenski olimpijci in olimpijke, med katerimi ambasadorka slovenske olimpijske bakle, judoistka Urška Žolnir Jugovar.

Danes je v piransko občino prišla olimpijska bakla, ki si jo je skupina športnikov simbolično predajala med tekom okoli...

Objavil/a Občina Piran - Comune di Pirano dne Sobota, 22. maj 2021

Včeraj je slovenska olimpijska bakla med potjo skozi Divačo in Ilirsko Bistrico obiskala tudi Škocjanske jame, ustavila pa se je tudi v Sežani in občini Hrpelje-Kozina. Zaneslo jo je celo čez mejo, in sicer v Trst, kjer so jo na Stadionu 1. maja sprejeli mladi športniki in športnice ter nekateri ugledni gostje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija