OLIMPIJKI DO MEDALJE POMAGAL KONDOM: Še sreča, da med tekmovanjem ni počil! (FOTO)

Svet

Bliža se finale olimpijskih iger in vaš kajak je poškodovan. Kaj storiti? V paniki ste, ves vaš trud in delo lahko padeta v vodo. Toda v teh trenutkih se lahko prebudita tudi ustvarjalnost in iznajdljivost, kot se je to zgodilo domiselni Avstralki.

Na olimpijadi so se vedno pisale zanimive zgodbe in rojevali nenavadni junaki. Eni od teh smo bili priča tudi v finalu ženskega kajaka na enosedežnici. Avstralska kajakašica Jessica Fox je v polfinalni dirki poškodovala plovilo, časa za popravilo pa ni imela, zato se je morala znajti po svojih najboljših močeh.

Domislila se je sila nenavadne rešitve. V olimpijski vasi je bilo med tekmovalce razdeljenih več kot 160.000 kondomov, eden izmed teh pa ni služil svojemu "prvotnemu namenu". Kajakašica je namreč z njim zakrpala svoj kajak in bila pri tem več kot uspešna. Kondom med tekmovanjem ni počil in na koncu je Foxova "z njegovo pomočjo" v slalomu K1 osvojila bron.

"Stavim, da niste vedeli, da je s kondomi mogoče popraviti kajak. Je zelo raztegljiv in trpežen. Idealno drsi v vodi," je dejala inovativna avstralska kajakašica Jessica Fox. 

Avstralka je bila sicer favoritinja za zlato v slalomu K1 in C1, a zaradi vsega, kar se ji je zgodilo, pravi, da je bron zanjo zlat. A že v četrtek je prejela novo nagrado za svojo iznajdljivost. V slalomu C1 je osvojila zlato in pokazala, da se vztrajnost izplača težavam navkljub. To je njena četrta olimpijska medalja, o nastopu pa se bo zagotovo še dolgo govorilo, poroča 24sata.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Marko |  30 .07. 2021 ob  18: 40
Še dobro da ni počil kondom, ker v nasprotnem primeru bi morala napravit splav,