OLIMPIJCI BODO SPALI NA "ANTI-SEKS" POSTELJAH: Nekateri so jih že testirali (FOTO, VIDEO)

Svet

Pravila na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu so zaradi koronavirsa še dodatno zaostrili. Udeležencem tako priporočajo, da se izogibajo vsem nepotrebnim fizičnim stikom, se ne objemajo in rokujejo. Prepovedana je prodaja alkohola. Kondomov, s katerimi želijo organizatorji olimpijskih iger zagotoviti varno spolnost in so jih doslej tekmovalcem brezplačno delili, bo letos precej manj. Stike med tekmovalci, ki naj bi bili sicer pogosti, bodo preprečevali tudi z "anti-seks" posteljami.

Z namenom preprečevanja širjenja okužb so si organizatorji za tekmovalce zamislili prav posebne postelje. Te bodo sestavljene kar iz kartona, ki ga bo po koncu iger zlahka reciklirati. Pa vendar ekološka osveščenost ni edini razlog, da so se Japonci odločili za tak dizajn. S posteljami, ki prenesejo le določeno težo, preden se sesedejo, želijo tekmovalcem preprečiti kakršnokoli "razvratno vedenje".

Tako imenovane anti-seks postelje so oblikovane tako, da prenesejo težo do 200 kilogramov, medtem ko sil, ki bi jih povzročili morebitni spolni odnosi, naj ne bi prenesle in bi se v primeru nedovoljenih posteljnih aktivnosti športnikov sesedle.

Japonci v svoj zagovor pojasnjujejo, da so postelje naredili predvsem preventivno, da bi preprečili nepotrebne stike med tekmovalci v času pandemije.

Med športniki je zaradi radikalne poteze Japoncev že završalo. Ameriški tekač na Paul Chelimo je tako zapisal, da ne vidi nobenega problema v smislu kilaže, če bi v eni postelji spalo več tekačev naenkrat. Ocenjuje, da bi se brez težav tam namestili kar štirje.

O vzdržljivosti postelj pa se je želel prepričati tudi Rhys McClenaghan, telovadec z Irske. V videu, ki ga je objavil na Twitterju, skače po kartonasti postelji, ta pa ob tem ostane nepoškodovana. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija