OLIMPIJA OSTRO NAD MANDARIĆA: "Natrosil je ogromno neresnic, celo laži"

Slovenija

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija se je odzval na tiskovno konferenco nekdanjega predsednika Milana Mandarića, ki je danes napovedal tožbo zoper Nemca Adama Deliusa. Pri ljubljanski ekipi trdijo, da je Mandarić natrosil ogromno neresnic, celo laži, hkrati pa trdi, da je Mandarić dolžan Olimpiji zajeten znesek denarja.

"Niti po naključju ni govoril resnico, če bi jo, bi tako ali tako zgolj vrgel dodatno črno liso na svoje udejstvovanje pri Olimpiji. Ob bizarnem napadu, ki smo ga bili deležni s strani Milana Mandarića, je kakopak naša dolžnost, da javnosti postrežemo z dejstvi. Ne z lažnivimi, izmišljenimi puhlicami, marveč z dejstvi. In resnico," so v sporočilu za javnost uvodoma zapisali pri Olimpiji.

"Mandarić se na vso moč trudi, da bi pozornost preusmeril stran od dejstev in vsebine podpisane pogodbe ob prevzemu kluba, zato načrtno širi lažne informacije. Ob podpisu pogodbe je bil na notarski račun nakazan znesek v višini 3,45 milijona evrov, določen znesek je šel za takojšnje poplačilo nastalih kritičnih dolgov, hkrati je bilo dodatnih 300.000 evrov nakazanih na klubski bančni račun, ki bi bil v nasprotnem primeru blokiran," navaja NK Olimpija.

"Milijon evrov je bil zadržan za morebitne naknadno razkrite obveznosti. To je bila več kot pravilna poteza in pravilno postavljen pogoj sklenjenega posla, saj je Mandarić svojim zaposlenim prepovedal razkritje dodatnih finančnih obveznosti. Toda med dogovorjenim obdobjem dodatnih pregledov poslovanja je bilo razkrito, da dolg Mandarića do kluba znaša več kot pet milijonov evrov. Dejansko smo v zadnji sekundi rešili Olimpijo pred bankrotom in pred tem, da bi kar sredi sezone ostala brez tekmovalne licence. Danes je Mandarić tisti, ki Olimpiji dolguje zajeten znesek denarja," so med drugim zapisali pri ljubljanski ekipi.

"Kot je bilo s podpisom pogodbe dogovorjeno ob prevzemu kluba, bi moral Mandarić 31. marca 2022 res prejeti zadnji del kupnine v višini milijon evrov. Toda hkrati je bilo - kot že zapisano - s podpisom pogodbe dogovorjeno, da bo omenjen znesek do 31. marca 2022 preventivno zadržan tudi za to, da bo NK Olimpija na ta način poplačal morebitne naknadno ugotovljene obveznosti," so zapisali v ljubljanski ekipi in dodala, da je bilo naknadno ugotovljenih kar 17 obveznosti, ki niso bile zavedene v poslovnih knjigah, v vrednosti prek 700.000 evrov.

Pri ljubljanski ekipi pravijo, da je novo vodstvo, ki bi za klub odštelo tudi več kot pet milijonov evrov, kolikor je zahteval Mandarić, do današnjega dne poplačalo večino upnikov in je za dolgove, ki jih je za sabo pustil nekdanji predsednik odštela že več kot štiri milijone evrov.

Ljubljansko ekipo žalosti, da je Mandarić tiskovno konferenco sklical tik pred gostovanjem Olimpije v Mariboru in tako namenoma vnaša nemir v delovanje kluba.

Z žalostjo in razočaranjem, toda brez pretirane mere presenečenja, smo danes prisluhnili tiskovni konferenci nekdanjega...

Posted by NK Olimpija Ljubljana on Thursday, April 7, 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija