OLGA FRANCA BRUTALNO ISKRENO O OZADJU SPORA Z VERDNIKOVO: "Bili smo veliki kolegi, dokler se ni odločila, da bo to zaradi maščevanja prekinila"

Koper

"Bili smo veliki kolegi, dokler se ni Barbara Verdnik odločila, da bo to prekinila. Menim, da iz maščevanja, ker ji župan na občini ni dodelil nobene pomembne vloge," je s pojasnjevanjem ozadja kratkega stika, ki je nastal znotraj Civilnega gibanja Skupaj, pričela Olga Franca, ki smo jo intervjuvali po telefonu.

Olga Franca

Kot smo poročali včeraj, je v Civilnem gibanju Skupaj prišlo do kratkega stika med najbolj vidnima članicama, Barbaro Verdnik in Olgo Franca. Medtem ko smo pojasnilo gibanja že predstavili, nam je svojo plat zgodbe zdaj povedala še Franca.

"Do letošnjega junija so zadeve, kar se tiče dela, tekle povsem normalno. Junija sem odšla na dopust, ker s 16. septembrom zaključujem delovno dobo v zavarovalnici, med katerim, priznam, nisem bila odzivna. Da ne bom delala, ker si po 40 letih dela zaslužim in želim imeti pavzo, sem povedala tudi Barbari, a se ona s tem očitno ni strinjala. Hotela je, da bi bila dosegljiva 24 ur na dan. Oba z možem (op. Edmondom Gašparjem) sta me pričela bombardirati z elektronskimi sporočili in name izvajala pritisk, da moram napisati strategijo za zdravstvo, strategijo za socialo, za podeželje,…" je pojasnila občinska svetnica in koprska podžupanja Franca. Kot je razložila, gre za zadeve, ki niso dogovorjene z županom in ki zahtevajo interdisciplinarno delo. 

Njun odnos se je dokončno skrhal, ko je Franca Gašparju odgovorila, da bo delala le, kar ji naloži župan, saj je v sklopu svojega podžupanovanja odgovorna in podrejena le njemu. "Odgovoril mi je, da ni res, da moram delati tako, kot zahtevata z Barbaro, da ne izvršujem njihovega programa in podobno. Počil mi je film."

Barbara Verdnik

Ne namerava odstopiti 

Franca je takrat tudi napisala namero o odstopu z mesta občinske svetnice, a si je po pogovoru s prijatelji iz političnih krogov – več kot polovica oseb, ki so z njo kandidirale na lokalnih volitvah, je, kot pravi, njenih prijateljev – premislila, saj je ugotovila, da ima veliko podporo. Odstopne izjave ni podala nikoli, preklicala je le namero o odstopu.

In tudi zdaj ne namerava odstopiti, čeprav jo k temu poziva društvo Skupaj. Svoje delo na koprski občini bo predstavila v prihodnjem tednu, nato naj župan odloči, če se mu zdi primerno ali ne. Sama bo, v primeru, da se bodo pritiski stopnjevali, odstopila le iz liste in postala neodvisna svetnica.

Društvo bo nosilo posledice

Kot pri tem poudarja Franca, poziv ni od Civilnega gibanja Skupaj, ampak od društva. "Jaz z društvom nimam nič, v njem sem bila le blagajnik, a sem iz njega izstopila. Si je pa društvo očitno vzelo pravico, da koordinira moje delo kot podžupanje in občinske svetnice, kar je popolna uzurpacija, popolno nasprotje s temeljnim aktom društva. Društvo ni bilo na volitvah." Društvo po njenem mnenju zlorablja svoj položaj in bo nosilo posledice. "Zadevo bom predala odvetniku," je dodala Franca.

Olga Franca: Verdnikova je želela svoj delež v PR službi

Koprska podžupanja meni, da je do kratkega stika med nekdanjima prijateljicama prišlo zaradi maščevanja: "Gospa Verdnik je želela na občini dobiti delež v PR službi, župan pa ji ni dal še nič. Iz te njene želje in dolgočasja, ker očitno ni zaposlena dovolj, se je spravila name. Z lažmi, sporočili, bombardiranji. Presenečena sem, da se je prav ona, ki je bila velika kritičarka prejšnjega župana in njegovega načina komuniciranja, poslužila enakega načina. Me resnično žalosti, da se poklicna novinarka skriva za svojim možem in piše neresnice. To je preseglo vse meje."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjessi |  15 .09. 2019 ob  00: 19
Kdo pomaga ustvarjati javno razpoloženje med volilci. Na koncu ugotoviš, kam pes taco moli.
jlz |  13 .09. 2019 ob  14: 35
@vseved - odvisno od tega ali funkcijo opravljaš profesionalno kot zaposlena (nima službe, sem razumela prav?) ali pa ne. Če ne, potem je plača recimo solidna in je verjetno več kot 900 eur NETO.
jlz |  13 .09. 2019 ob  14: 21
Lili in kokodek - zadeli sta 100%. Ena ne more pozabiti odstavitve, čeprav ima velikokrat prav, a so izpadi maščevalnosti prehudi. Kar se mene tiče je politično škodila celo možu. Druga cerkveno jagnje v notranjosti pa sla po moči...
vseved |  11 .09. 2019 ob  11: 51
Mogoče kdo ve kolikošno dadomestilo dobi podžupanja ? 900 € , več , manj, ali nič?
Lili |  11 .09. 2019 ob  11: 43
11
Obe šjori se komentirata sami.... povezave so delovale le dokler sta imeli skupnega sovražnika...
kokodek |  11 .09. 2019 ob  08: 08
26
ne ena ne druga nista vredni, da sta v politiki, še manj na podžupanski funkciji. tu pride v poštev rek: "volk dlako menja, nravi pa ne !"